x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Biletele de autobuz, cărţile de credit şi cardurile ar putea fi încorporate în telefoanele mobile

Biletele de autobuz, cărţile de credit şi cardurile ar putea fi încorporate în telefoanele mobile

04 Feb 2010   •   00:00
Biletele de autobuz, cărţile de credit şi cardurile ar putea fi încorporate în telefoanele mobile

Nici un pas fără telefonul mobil. În doar câţiva ani, telefonul mobil va deveni indispensabil. Cu ajutorul lui vom plăti factura la restaurant, biletele la cinematograf, dar şi abonamentul pentru transportul în comun. Unele aplicaţii sunt deja folosite cu succes, în special în Japonia.



Cotidianul britanic The Telegraph scrie că biletele de autobuz, cărţile de credit şi cardurile de fidelitate ar putea fi încorporate în telefoanele mobile chiar începând cu acest an.

Potrivit unui studiu recent, companiile aeriene şi cele de căi ferate vor lansa noi moduri de a emite bilete electronice cu ajutorul telefoanelor mobile. Oamenii vor putea să dovedească faptul că şi-au cumpărat bilet prin SMS-uri, coduri de bare sau aplicaţii care vor trebui descărcate.

Telefoanele mobile vor putea înlocui portofelele, se arată în acelaşi studiu, pentru că gările şi magazinele au început să folosească o tehnologie wireless care permite comunicarea datelor necesare la distanţă mică prin mobil.

Autorul raportului este crede că în anul 2014 vor fi emise 15 miliarde de bilete pe telefoanele mobile, în comparaţie cu doar 2 miliarde în 2010. În prezent, această metodă de a cumpara bilete este foarte populară în Japonia, acolo unde tehnologia telefoanelor mobile este cea mai dezvoltată din lume.

×
Subiecte în articol: high-tech