x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Brinel estimează scăderea afacerilor cu 20-25%

Brinel estimează scăderea afacerilor cu 20-25%

de Cristian Ionescu    |    14 Mai 2009   •   00:00

Furnizorul de soluţii informatice Brinel, estimează pentru acest an o scădere a cifrei de afaceri cu 20-25%, după ce la începutul anului prevedea un avans de 5-10%, potrivit directorului executiv al companiei, Marcel Borodi.

"La începutul anului ne aşteptam la o creştere, însă, după ce am constatat că în primul trimestru au fost tot mai puţine licitaţii publice, iar piaţa IT este în scădere, am revizuit negativ estimările noastre. În primele trei luni ale anului, cifra de afaceri a scăzut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut", a spus Borodi.

Acesta a precizat că cea mai mare scădere, de 60%, în primul trimestru, a fost înregistrată pe segmentul PC-urilor, iar pe cel al soluţiilor de infrastructură reducerea a fost de 10-15%. Anul trecut, sectorul public a generat 30% din veniturile companiei. "Probabil, începând cu luna mai vor începe să apară proiectele publice, care vor fi atribuite prin licitaţii. Până acum, veniturile obţinute din sectorul public sunt aproape zero", a afirmat Borodi.

Cu sediul central în Cluj-Napoca, grupul are încă patru puncte de lucru, la Bucureşti, Timişoara, Oradea şi Sibiu, şi numără 150 de salariaţi. Brinel a fost înfiinţată în anul 1991 şi produce şi implementează soluţii la cheie, prin integrarea de software, hardware, echipamente de reţea şi comunicaţii. Compania este controlată de familia Borodi.

Anul trecut, Brinel a înregistrat o creştere a afacerilor cu 15%, la peste 105 milioane lei.

×
Subiecte în articol: IT