x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Broadband si piraterie

Broadband si piraterie

12 Iul 2004   •   00:00

Industria americana de film a prezentat recent un studiu asupra pirateriei cinematografice pe Internet.

ALEXANDRU RADESCU

Rezultatele sunt mai mult decat ingrijoratoare pentru mai marii studiourilor din SUA: un internaut din patru descarca ilegal filme, iar situatia nu arata deloc semne schimbare. Din contra!

COREEA LIDER. Coreenii sunt "premiantii" pirateriei, aceasta tara detinand locul intai la numarul de conexiuni broadband. Astfel, in Coreea, sase internauti din 10 au descarcat ilegal filme, conform unui sondaj pentru care au fost chestionate 3.600 de persoane, din mai multe tari.

Iar numarul descarcarilor ilegale creste direct proportional cu rata extinderii conexiunilor broadband, se arata in raport. Conform cifrelor din rapoarte, pirateria pe Internet a adus studiourilor americane de film pierderi in valoare de miliarde de dolari. Pe de alta parte, aceleasi studii spun ca anul trecut box-office-ul de la Hollywood a crescut cu 5% fata de 2003, aducand un venit record de 10,85 miliarde de dolari.

CAMPANIE. Ca ultima initiativa, Asociatia Cinematografica Americana a demarat o campanie de "sensibilizare" a celor care descarca filme de pe Internet, avand ca mesaj "pirateria este o crima".

Cu toate acestea, 20% din cei care au luat parte la sondaj au declarat ca nu au "nici o remuscare" legata de faptul ca descarca filme inainte de a fi lansate la cinematograf.
×
Subiecte în articol: IT