x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Când ajunge PlayStation 5 în România şi cât va costa noua consolă

Când ajunge PlayStation 5 în România şi cât va costa noua consolă

de Alice Petrescu    |    17 Sep 2020   •   12:41
Când ajunge PlayStation 5 în România şi cât va costa noua consolă

PlayStation 5 va ajunge în magazinele din România începând cu 19 noiembrie, înainte de Black Friday. Sony Interactive Entertainment, a prezentat data de lansare și detaliile legate de preț pentru dispozitiv, precum și o serie de jocuri care vor veni cu aceasta.

 

PlayStation 5 va fi lansat în două versiuni

Sony a anunţat că vor exista două versiuni pentru noua consola, iar diferenţa de preţ este una importantă, de 100 de euro.

PS5 Digital Edition va fi disponibilă la un preț de vânzare de 1.999,99 lei, iar consola PS5 cu unitate optică Blu-ray Ultra-HD va putea fi achiziționată la un preț  de 2.499,99 lei.Ambele modele PS5 vor utiliza același sistem, vor dispune de controlerul wireless DualSense și capabilități audio 3D.

 

Consola PS5 se va lansa pe 12 noiembrie în șapte piețe cheie: Statele Unite, Canada, Mexic, Australia, Noua Zeelandă, Japonia și Coreea de Sud. Lansarea la nivel global va continua pe 19 noiembrie, atunci când consola va fi disponibilă și în celelalte regiuni, inclusiv în Europa, Orientul Mijlociu, America de Sud, Asia și Africa de Sud, anunță reprezentanții companiei prin intermediul unui comunicat de presă

Ce jocuri vom putea folosi pe PlayStation 5

La portofoliul său de jocuri, Sony a dezvăluit că va adăuga o serie de noi titluri care vor fi disponibile pe PS5, printre care: Devil May Cry 5™ Special Edition (Capcom), Final Fantasy XVI (Square Enix), Five Nights at Freddy’s Security Breach (Steel Wool Studios și ScottGames), Hogwarts Legacy (Warner Bros. Games) și A new God of War title (Santa Monica Studio)

Jocurile exclusive SIE Worldwide Studios vor avea la lansare prețuri recomandate începând de la 299 lei până la 399 lei (preț recomandat).

Compania a anunțat și prețul pentru următoarele accesorii, care se vor lansa alături de consola PS5: Controler Wirelss DualSense™ (individual) – 349,99 lei (preț de vânzare recomandat); Căști fără fir cu microfon PULSE 3D – cu suport audio 3D și microfoane cu tehnologia dual noise-cancelling – 499,99 lei (preț de vânzare recomandat); Camera HD – cu obiectiv dual 1080p pentru ca gamerii să poată face streaming în timpul momentelor epice de gameplay – 299,99 lei (preț de vânzare recomandat); Telecomanda media – pentru a naviga cu ușurință printre filme și servicii de streaming – 149,99 lei (preț recomandat de vânzare); Stația de încărcare DualSense™ – pentru a încărca două controlere wireless DualSense simultan – 149,99 lei (preț de vânzare recomandat).

FIFA 21 va fi lansat în septembrie 2020, iar jocul va ajunge pe toate platformele existente, însă EA Sports va dezvolta şi versiunile pentru PlayStation 5 şi Xbox X, marele rival al consolei de la Sony. În plus, pe PS5 vor mai apărea NBA 2K21, Assassin’s Creed Valhalla, Gran Turismo 7, Spider-Man Miles Morales, Hitman 3 sau Resident Evil Village.

 

×
Subiecte în articol: PlayStation 5 lansare romania