x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ce va fi in 2008? - Un CERF mai mic

Ce va fi in 2008? - Un CERF mai mic

de Alexandru Radescu    |    15 Mai 2007   •   00:00
Ce va fi in 2008? - Un CERF mai mic

Numărul vizitatorilor la CERF a scăzut cu 14.000 faţă de anul trecut. Unii participanţi propun doar trei zile de desfăşurare, avănd in vedere costurile suportate.


Numărul vizitatorilor la CERF a scăzut cu 14.000 faţă de anul trecut. Unii participanţi propun doar trei zile de desfăşurare, avănd in vedere costurile suportate.

Fiind singurul eveniment prin care se poate strănge la un loc, timp de cinci zile, intreaga industrie IT&C, CERF-ul este o excelentă "investiţie" pentru imaginea companiilor din domeniu, dar şi o modalitate prin care işi pot etala ultimele produse şi servicii. Totuşi, numărul companiilor care au renunţat să aibă standuri la CERF a fost in creştere faţă de ediţiile anterioare. Printre absenţi: Zapp, Depozitul de Calculatoare, Diverta, UPC-Astral, Philips, Samsung, Gigabyte, Huawey, ZTE, HP, Lenovo, IBM, Flamingo-Flanco World. Dacă pentru UPC şi Flamingo neparticiparea a fost explicată prin "focalizarea" pe nişte evenimente in viitorul apropiat, Cisco a organizat in aceeaşi perioadă evenimentul Cisco Expo.

PREA SCUMP. O participare prin care să iei ochii vizitatorilor costă. Chiria pe metru pătrat a fost intre 100 şi 200 de euro, unii expozanţi cheltuind zeci de mii de euro pentru o prezenţă notabilă. "Investiţiile pentru prezenţa la CERF sunt destul de mari, comparabile cu costurile de participare la expoziţiile importante din străinătate", ne-a declarat Tereza Vălcan, Corporate Affairs Manager Cosmote Romănia.

De asemenea, reprezentantul operatorului de telefonie mobilă a constatat că "organizarea a fost superioară comparativ cu ediţiile anilor precedenţi", dar "in ceea ce priveşte numărul şi calitatea vizitatorilor, CERF-ul a suferit un oarecare declin anul acesta. Absenţa autorităţilor, in afară de Ministerul Comunicaţiilor, a fost de asemenea simţită la această ediţie". Numărul vizitatorilor a scăzut la 60.000 faţă de 74.000 anul trecut şi 80.000 in 2005.

Unii au reuşit să facă afaceri şi la această ediţie. Comparativ cu ediţia de anul trecut, volumul de vănzări din cadrul standului Ultra PRO Computers s-a dublat, ne-au spus reprezentanţi ai companiei, fără să ofere mai multe detalii. Dacă toată lumea se plănge de servicii in Romănia, iată că acest lucru s-a intămplat şi la CERF. Unii vizitatori de la standul unui furnizor de comunicaţii electronice ne-au declarat că au fost "trimişi" la pliante atunci cănd au solicitat căteva informaţii despre serviciile oferite.

Â

×
Subiecte în articol: IT