x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cea mai „cool” funcţie a noului Samsung Galaxy Nexus, recunoaşterea facială nu a funcţionat la lansare (VIDEO)

Cea mai „cool” funcţie a noului Samsung Galaxy Nexus, recunoaşterea facială nu a funcţionat la lansare (VIDEO)

20 Oct 2011   •   10:39
Cea mai „cool” funcţie a noului Samsung Galaxy Nexus, recunoaşterea facială nu a funcţionat la lansare (VIDEO)

Teoretic, ca sa deblochezi noul smartphone Samsung Galaxy Nexus, e suficient... sa-i zambesti. Foarte tare, nu? Practic, insa, cei de la Samsung si Google nu au reusit sa demonstreze ca aceasta facilitate chiar functioneaza, facandu-se de bafta chiar la evenimentul de prezentare a gadget-ului la Hong Kong, dupa cum informeaza Washington Post.

Bazata pe recunoasterea faciala, functia buclucasa necesita fotografierea prealabila a posesorului telefonului. Ulterior, cum spuneam teoretic, tinand telefonul cu fata la tine si schitand un zambet, acesta se va debloca. Insa, in timpul conferintei de lansare, telefonul nu s-a deblocat nici atunci cand alte persoane au incercat sa-l 'pacaleasca', dar nici atunci cand proprietarul de drept 's-a schimonosit' la el. Tocmai datorita acestor rateuri, producatorii nu recomanda folosirea functiei ca masura de securitate, pentru cei care tin intr-adevar ca nimeni altcineva sa nu le umble prin telefon.

Galaxy Nexus este primul smartphone cu sistem de operare Android 4.0 (botezat Ice Cream Sandwich).

Chiar daca nu se compara cu sistemul de comanda vocala al Iphone 4S, cel cu care este totat Galaxy Nexus permite dictarea.

O alta functie interesanta, 'importata' de la aparatele foto digitale de ultima generatie este realizarea fotografiilor panoramice dintr-o singura miscare. De fapt, este convertit un mini-videoclip, intr-o fotografie. Cu tehnologia clasica, trebuia sa faci mai multe fotografii ale aceluiasi peisaj, din mai multe unghiuri, pe care apoi soft-ul aparatului (sau cel de pe calculator) le imbina, pentru a realiza o panorama. Dar cu Galaxy Nexus, pur si simplu 'scanezi' tot ce vezi, iar imaginea panoramica este salvata instant, fara a fi necesare alte comenzi de procesare.

Camera foto a lui Galaxy Nexus este de doar 5 Megapixeli, fata de 8 Megapixeli la Galaxy S si S II, dar producatorii sustin ca fotografiile realizate cu Nexus for arata mai bine, gratie unui soft de procesare mai avansat.

Ecranul lui Galaxy Nexus este urias – 4,65 inch, doar o idee mai mic decat al celei mai mici tablete PC. In rest, telefonul e un Galaxy S in 'haine' noi si este de asteptat sa coste cu 5 – 10% mai mult decat acesta.

×