x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Celularul pentru români: agendă şi ceas deşteptător

Celularul pentru români: agendă şi ceas deşteptător

de Alexandru Radescu    |    15 Oct 2009   •   00:00

Cele mai utilizate funcţii ale telefonului mobil, pentru utilizatorii români, sunt agenda telefonică şi ceasul deşteptător.



Dintre funcţiile cele mai utilizate ale telefonului mobil, în afară de voce şi SMS, pierderea agendei de contacte ar afecta cele mai multe persoane indiferent de vârstă - 77% dintre respondenţi declară că o accesează zilnic. Următorul în listă este ceasul desteptător, folosit zilnic de 35% dintre participanţii unui sondaj realizat de  firma de cercetare de piaţă Gfk.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1000 de respondenţi, reprezentativ la nivel naţional. Rezultatele arată că aproximativ 75% din populaţia României de peste 15 ani deţine telefon mobil, iar în mediul urban proporţia de utilizatori se ridică până la 85%.


Player-ul muzical este folosit zilnic sau aproape zilnic de 32% dintre tinerii între 18 si 24 de ani si doar de 12% de către cei cu vârsta între 25 si 34 de ani. Bluetooth şi infraroşu este folosit săptămânal de 41% dintre tinerii între 18 si 24 de ani şi doar de 11.8% de catre cei cu vârsta intre 25 si 34 de ani.

×
Subiecte în articol: ceas agenda celular