x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Classmate PC – generaţia a III-a

Classmate PC – generaţia a III-a

de Alexandru Radescu    |    22 Aug 2008   •   00:00

Intel a prezentat un nou model de Classmate PC (minicomputer pentru elevi din ţări sărace) un design tablet, ecran tactil.

Intel a prezentat un nou model de Classmate PC (minicomputer pentru elevi din ţări sărace) un design tablet, ecran tactil. Noul model are ecran de 8.9 inci şi procesor Atom la 1.6GHz. Modelele Classmate vin fie cu Linux, fie cu Windows. La modelul din generaţia a II-a, varianta Linux era doar cu stocare flash la 1GB, in timp pe pentru XP era si variantă flash si hdd.

Noul model de Classmate PC va fi livrat către producătorii de echipamente originale până la sfîrşitul acestui an. Prototipul primei generaţii de Classmate PC-uri cu tehnologie Intel a fost prezentat în mai 2006. La ora actuală, 35 de producători de echipamente originale livrează Classmate PC-uri către pieţe mature şi emergente din întreaga lume. Minicomputerul a fost expediat (pentru programe pilot sau de implementare comercială în şcoli) în peste 60 de ţări. Câteva programe-pilot sunt în curs de pregătire pentru Germania, Maroc şi Spania.

×
Subiecte în articol: IT classmate