x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Comisia Europeană a respins criticile formulate de Vodafone referitoare la intenţia de a impune reducerea tarifelor de interconectare.

Comisia Europeană a respins criticile formulate de Vodafone referitoare la intenţia de a impune reducerea tarifelor de interconectare.

02 Sep 2008   •   00:00

Comisia Europeană a respins criticile formulate de Vodafone referitoare la intenţia de a impune reducerea tarifelor de interconectare.În opinia grupului britanic, această măsură "i-ar putea determina pe unii europeni să renunţe la telefonia mobilă". Oficialii UE analizeaza posibilitatea ca utilizatorii de telefonie sa plateaca pentru apelurile primite, serviciu care este în prezent gratuit. Un sistem de acest tip este aplicat în Statele Unite. In aceste conditii, operatorii ar putea impune tarife de interconectare şi pentru apelurile primite din alte reţele. Vodafone a avertizat însă că numeroşi europeni nu îşi vor mai permite să folosească telefoanele mobile, cele mai afectate urmând să fie persoanele cu venituri modeste, care folosesc cartele preplătite, mai mult pentru a primi apeluri.


Într-un document destinat CE şi citat de Financial Times, Vodafone estimează că 40 de milioane de europeni, respectiv 10% dintre utilizatorii din Europa, ar putea renunţa la telefonia mobilă în urma măsurilor propuse la Bruxelles. Autorităţile de la Bruxelles vor reducerea cu 70%, în decurs de trei ani, a tarifelor de interconectare, facturate de către un operator utilizatorilor de telefonie mobilă care au efectuat apeluri către alte reţele.

 
În prezent, acest tarif este, la nivelul UE, de 9 cenţi pe minut. Înainte ca proiectul să fie adoptat definitiv, CE a lansat consultări publice pe această temă.

Vodafone vrea ca tarifele de interconectare să fie menţinute la 5-6 cenţi, pentru a limita impactul reducerii acestora asupra profiturilor.

×
Subiecte în articol: IT