x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Comunicaţiile in Iran, “sensibile” la mişcările opoziţiei

Comunicaţiile in Iran, “sensibile” la mişcările opoziţiei

07 Feb 2010   •   00:00

Iranul a anuţat azi că legăturile la Internet vor fi “greoaie” din cauza unor probleme tehnice, cu câteva zile înaintea unor manifestaţii ale opoziţiei.

Conexiunile sunt lente de mai multe zile, unele adrese de e-mail fiind inaccesibile timp de câteva ore.

"O parte a reţelei de fibre optice este avariată, ceea ce explică dificultatea conexiunilor la Internet în ultimele zile", a declarat ministrul Comunicaţiilor, Reza Taghipour, citat de televiziunea publică şI AFP.

"Aceste avarii vor fi reparate în cursul săptămânii viitoare, iar conexiunile la Internet vor reveni la viteza normală", a adăugat acesta.

Potrivit oficialului, cablurile submarine de fibre optice care leagă portul Fujairah din Emiratele Arabe Unite de Jask din Iran, au fost avariate din cauza traficului maritim.

El a recunoscut totodată că şi comunicaţiile prin SMS sunt perturbate, provocând numeroase probleme logistice.

De la începutul acţ iunilor de contestare a realegerii preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad în iunie, Internetul şi SMS-urile au fost canale foarte eficiente folosite de opoziţie pentru a organiza manifesta ţ ii şi a transmite informaţii despre acestea.

Neputând obţine autorizaţii pentru organizarea manifestaţiilor, oponenţii preşedintelui obişnuiesc să îşi organizeze de câteva luni proteste cu prilejul evenimentelor oficiale.

Aceştia urmau să protesteze din nou joi, cu prilejul reuniunilor oficiale organizate pentru a aniversa Revoluţia islamică.

În zilele în care sunt programate manifestaţii se constată dificultăţi în conexiunile la Internet şi perturbări în reţelele de telefonie mobilă.

×
Subiecte în articol: redactie