x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Consiliul Concurenţei anchetează Romtelecom

Consiliul Concurenţei anchetează Romtelecom

23 Feb 2010   •   00:00

Consiliul Concurenţei analizeazǎ concentrarea economică realizată de NextGen Communications, controlată integral de Romtelecom, prin achiziţionarea unor reţele de comunicaţii electronice ale NewCom Telecomunicaţii.

"Autoritatea de concurenţă analizează operaţiunea de concentrare economică din punctul de vedere al posibilelor efecte anticoncurenţiale, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice. O decizie cu privire la aceastǎ operaţiune urmeazǎ a fi luatǎ, conform prevederilor legale, în termen de 30 de zile de la data la care notificarea este consideratǎ efectivǎ", se arată într-un comunicat al instituţiei.

NextGen Communications este controlată de Romtelecom, cel mai mare operator local de telefonie fixă, parte a grupului OTE-Deutsche Telekom.

 

Operatorul NewCom Telecomunicaţii este controlat de Valserial Ltd., o societate de investiţii financiare cu sediul în Cipru, şi furnizează reţele şi servicii de comunicaţii fixe.

Conform legislaţiei, operaţiunile de concentrare economică care depăşesc anumite praguri valorice sunt supuse controlului şi trebuie notificate Consiliului Concurenţei pentru analiza compatibilităţii lor cu un mediu concurenţial normal. Acestea sunt îndeplinite dacă cifra de afaceri cumulată a agenţilor economici implicaţi într-o operaţiune de concentrare economică depăşeşte echivalentul în lei a zece milioane de euro şi există cel puţin doi agenţi economici implicaţi în operaţiune care să realizeze pe teritoriul României, fiecare în parte, o cifră de afaceri mai mare decât echivalentul în lei a patru milioane de euro.

CC este interesat în obţinerea observaţiilor şi punctelor de vedere de la agenţii economici terţi, inclusiv concurenţi şi clienţi ai părţilor implicate, în legǎturǎ cu aceastǎ concentrare economicǎ.

Observaţiile şi punctele de vedere pot fi transmise până la 1 martie.

NextGen Communications are circa 100.000 de clienţi în peste 100 de localităţi, preluaţi de la NewCom Telecomunicaţii prin două tranzacţii încheiate în 2009.

Potrivit datelor furnizate de Romtelecom, NextGen a achiziţionat în prima parte a anului 2009 părţi din reţeaua deţinută de NewCom Telecomunicaţii din peste 100 localităţi. Numărul total de clienţi care au intrat în portofoliul subsidiarei Romtelecom s-a ridicat la aproximativ 70.000.

Ulterior, NextGen a preluat, la finele anului precedent, alte părţi din reţeaua NewCom Telecomunicaţii din cinci localităţi, reprezentând aproximativ 30.000 clienţi de internet, televiziune şi telefonie.

 

×
Subiecte în articol: redactie