x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cosmote a cumparat Zapp

Cosmote a cumparat Zapp

de Alexandru Radescu    |    01 Iul 2009   •   00:00

Operatorul grec Cosmote a anuntat achizitia Zapp pentru suma de aproximativ 61 de milioane de euro. Cosmote va prelua, în acelaşi timp, şi datoriile şi obligaţiile Zapp, estimate la aproximativ 146 milioane euro, dintre care, majoritatea vizează extinderea reţelelor 3G şi CDMA.



În prezent, Zapp deţine o licenţă CDMA în banda 450 MHz şi o licenţă 3G în banda 2100 MHz. Reţeaua 3G a companiei acoperă 23 de oraşe din România, de altfel obiectivul vizat de grupul grec. In 2008, veniturile Zapp s-au ridicat la 61 milioane Euro, în timp ce baza de abonaţi depăşea 374,000.

Cosmote are in prezent peste 6,1 milioane de clienti.

Achiziţia este supusă, între alte condiţii, aprobării autorităţilor relevante din România.

Deutsche Telekom şi statul elen controlează câte o participaţie de 25% la OTE. În România, OTE deţine 54,01% din capitalul Romtelecom, restul titlurilor (45,99%) revenind Ministerului Comunicaţiilor. Grupul mai controlează operatorul de telefonie mobilă Cosmote şi reţeaua de magazine IT&C Germanos.

Recent, guvernul grec a anunţat că intenţionează să vândă grupului german Deutsche Telekom 5% din titlurile operatorului elen de telefonie OTE, prezent şi în România, pentru 674 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: IT