x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Criminalitatea informatica

Criminalitatea informatica

03 Sep 2004   •   00:00

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei impreuna cu Ambasada SUA a lansat "Ghidul introductiv pentru aplicarea dispozitiilor legale referitoare la criminalitatea informatica".

Aceasta lucrare se vrea un mijloc de pregatire a autoritatilor romane responsabile cu combaterea criminalitatii informatice. Ghidul va fi folosit incepand din aceasta toamna, in cadrul mai multor sesiuni de pregatire a autoritatilor responsabile cu implementarea legislatiei referitoare la criminalitatea informatica, lucrarea abordand atat aspecte tehnice, cat si legale.

Cursurile vor fi organizate la nivel regional, acoperind toate judetele tarii, majoritatea participantilor urmand sa fie ofiteri de politie si procurori.

Acest ghid a fost conceput in cadrul Initiativei pentru Tehnologia Informatiei in Romania, un program finantat de Guvernul SUA care a colaborat cu Guvernul Romaniei incepand cu 2002 in vederea imbunatatirii cadrului strategic, legal si de reglementare in domeniul comunicatiilor si tehnologiei informatiei. (Alexandru Radescu)

×
Subiecte în articol: IT