x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cum poţi scrie mail-uri… după moarte. Citeşte o poveste sinistră despre corespondenţa electronică a unui englez decedat

Cum poţi scrie mail-uri… după moarte. Citeşte o poveste sinistră despre corespondenţa electronică a unui englez decedat

15 Mar 2012   •   11:08
Cum poţi scrie mail-uri… după moarte. Citeşte o poveste sinistră despre corespondenţa electronică a unui englez decedat

Britanicul Jack Froese a murit anul trecut, la varsta de numai 32 de ani, din cauza unei aritmii cardiace.

La o jumatate de an dupa tragedie, prietenul din copilarie al lui Froese a primit un mail de la adresa acestuia, scrie The SideShow.

Nu e un lucru neobisnuit ca persoanele aflate in lista de contacte a unei persoane decedate sa primeasca mesaje dinspre contul acesteia, dupa deces. Se intampla atunci cand datele de cont sunt interceptate de spam-eri, iar acestia se folosesc de conturile respective pentru a trimite mesaje nedorite.

In cazul lui Froese, insa, nu a fost vorba de un spam. Mail-ul continea informatii pe care numai el si prietenul sau le cunosteau. Cu cateva zile inainte de deces, Froese si Tim Hart, prietenul sau, fusesera in mansarda acestuia din urma, care era dezordonata, fapt observat de Froese. In mail-ul primit de Hart la sase luni de la moartea prietenului sau, era indemnat… sa-si faca ordine in mansarda.

Si varul lui Froese a primit, ulterior decesului acestuia, un mail de la adresa lui Froese, continand, de asemenea, informatii care nu pareau a fi cunoscute altora.

O explicatie posibila ar putea fi aceea ca un alt cunoscut al lui Froese, cu un apetit ciudat pentru glume macabre, i-a spart acestuia contul si a trimis acele mail-uri. El ar fi putut afla informatiile chiar de la Froese, inainte de decesul acestuia.

O alta explicatie ar putea fi chiar o ciudatenie a lui Froese, care a gasit o utilitate sinistra aplicatiei online Dead Man’s Switch. Aceasta permite redactarea de mail-uri care pot fi trimise postum la adresele prestabilite. Dupa redactarea mail-urilor, aplicatia trimite persoanei respective mail-uri de verificare la 30, 45 si 52 de zile. Daca nu primeste un raspuns, care sa certifice ca adresantul este inca in viata, trimite mai-urile postume la 60 de zile de la redactare.

×