x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cyber-infracţionalitatea a “explodat” în Germania

Cyber-infracţionalitatea a “explodat” în Germania

30 Iun 2011   •   18:22

Prejudiciul financiar cauzat de infractionalitatea informatica a crescut cu 66%, pana la suma de 61,5 milioane de euro, in Germania, au anuntat azi politia criminalistica si Federatia pentru tehnologii de varf Bitkom, relateaza AFP.

"Numarul cazurilor legate de infractiuni cibernetice a crescut cu 19%, la aproximativ 60.000, anul trecut", potrivit statisticilor politiei, care a dat publicitatii, impreuna cu Bitkom, raportul sau asupra infractionalitatii informatice in 2010.

"Prejudiciile constatate au crescut cu doua treimi, la un total de aproximativ 61,5 milioane de euro (aproximativ 37 de milioane de euro in 2009)", continua raportul.

"Phishing-ul", adica uzurparea identitatii bancare sau, pur si simplu, a identitatii unui utilizator de Internet, a crescut cu 82%, la 5.300 de cazuri inregistrate, cu un prejudiciu mediu de 4.000 de euro de persoana.

Alte practici infractionale, ca tentativele de santaj, prin pretinderea unor sume de bani, pentru a nu divulga informatii furate sau pentru a nu lansa atacuri cu virusi informatici asupra unui site al unei retele sociale, se multiplica si ele.

Potrivit unui sondaj efectuat la publicarea acestui raport, 85% dintre germani se simt "amenintati" de infractionalitatea informatica, in timp ce, anul trecut, acestia erau in proportie de 75%.

Insa, acest lucru nu ii impiedica sa se arate relativ neglijenti, in termeni de securitate informatica, avand in vedere ca un sfert dintre ei admit ca navigheaza pe Internet fara protectia unui antivirus, iar o treime nu dispune de firewall, tot potrivit acestei anchete.

×