x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget De azi în România: televizorul care costă cât 4 Loganuri

De azi în România: televizorul care costă cât 4 Loganuri

de Alexandru Radescu    |    05 Aug 2013   •   17:34
 De azi în România: televizorul care costă cât 4 Loganuri

După Sony şi LG, a venit rândul celor de la Samsung să aducă pe piaţa locală televizoare 4K. Modelul cu diagonală de 85 inci (215cm) are un preţ de 35.000 euro, fiind cel mai scump de pe piaţă, în această nouă „nişă” din industria TV si a fost lansat azi oficial în România.

Tehnologia Ultra HD/4K asigură o rezoluţie (3840 x 2160p) de patru ori mai mare faţă de un ecran Full HD.

Modelul Samsung 85S9 se remarcă şi prin modulul „One Connect”: toate i conectorii televizorului şi cablurile sunt mascate. Porturile HDMI, LaN, USB şi cel pentru antena TV se află într-o cutie separată şi nu în spatele televizorului (cutia se conectează la televizor). Boxele (120W) sunt plasate în ramele-suport ale televizorului, orientate în exterior.

Aveam de-a face cu un model 3D, dar şi cu conectivitate Wi-Fi sau funcţie Smart TV, producătorul furnizând o platformă bogată în aplicaţii dedicate (unele dezvoltate de firma coreeană, altele de la servicii şi dezvoltatori locali), de la TV la info, jocuri etc.

Durează până la patru săptămâni livrarea unui 85S9, în preţ intră şi montarea, service, asistenţă dedicată.

Samsung nu se limitează la acest model “de lux” în gama 4K, oferind şi modele la diagonale mai mici. Modelele UHD din seria F9000, de 65 de inci şi 55 de inci, la preţurile de 7000 de euro şi 5000 de euro.

Conţinut video dedicat 4K nu există deocamdată, firma sud-coreeană promiţând furnizarea de producţii compatibile în lunile următoare. Totuşi, se poate ca prin intermediul unui player blu-ray să se facă up-scale la rezoluţie 4K.

La diagonala de 84 inci (213 cm), Sony şi LG au lansat în România modele 4K la preţuri de 26.000 euro, respectiv 22.000 euro.

×