x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Dell face tablete cu Baidu

Dell face tablete cu Baidu

06 Sep 2011   •   13:26

Compania americana Dell si Baidu, cel mai mare operator de servicii de cautare pe Internet din China, intentioneaza sa dezvolte impreuna tablete PC si telefoane mobile, tintind piata chineza, transmite Reuters.

China este una dintre pietele cu cel mai rapid ritm de dezvoltare pentru tablet PC-uri, in timp ce numarul abonatilor la telefonia mobila depaseste 900 de milioane, dar analistii sunt sceptici ca parteneriatul va detrona Apple de pe pozitia dominanta.

"Banuiesc ca Dell, care are o multime de probleme pe segmentul telefoanelor mobile si tabletelor PC, vrea sa atraga orice fel de publicitate pentru a-si face produsele mai atractive", a declarat Michael Clendenin, director general la compania de consultanta in domeniul tehnologiei RedTech Advisors. Clendenin crede ca Apple face inca jocurile pe piata chineza, cu iPad si iPhone.

Dell nu a precizat cand vor fi lansate produsele, dar presa locala a relatat ca ar putea avea loc cel mai devreme in noiembrie.

Reprezentantii companiei chineze au explicat ca Baidu are deja parteneriate cu Dell si cu alti producatori si a refuzat sa comenteze despre noua asociere.

Baidu si-a extins prezenta dominanta pe piata din China dupa retragerea Google, anul trecut.

Actiunile Baidu listate la bursa Nasdaq au crescut cu aproape 50% in acest an, conferind companiei o capitalizare de piata de circa 50 de miliarde de dolari.

Vanzarile Dell in China au crescut cu 22% in primul trimestru, iar compania detine pe aceasta piata peste 10.000 de puncte de vanzare.

×