x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget DEZASTRU la Alcatel: 10.000 de concedieri!

DEZASTRU la Alcatel: 10.000 de concedieri!

de Alexandru Radescu    |    08 Oct 2013   •   17:10
 DEZASTRU la Alcatel: 10.000 de concedieri!

Pare că niciun manager nu mai reuşeşte, în ultimii ani, să redreseze Alcatel-Lucent, unul dintre cei mai mari producători de echipamente telecom din lume.

Compania a anunţat azi încă un val de concedieri, care se va întinde până la sfârşitul lui 2015: 10.000 de angajaţi vor rămâne fără loc de muncă, adică 14% din total.

Cu un an în urmă, conducerea companiei anunţa peste 5000 de concedieri pentru 2013, ceea ce i-a făcut pe sindicaliştii din Franţa să spună “catastrofă umană şi industrială”.

Potrivit directorului executiv Michel Combes, citat de cellular-news.com, concedierile vor afecta toate regiunile de pe glob: 4.100 loocuri de muncă în Europa-Orientul Mijlociu-Africa, 3.800 în Asia-Pacific şi 2.100 în cele două Americi.

Şi evident că odată ce vor fi daţi afară şi aceşti angajaţi, situaţia Alcatel-Lucent se va redresa imediat.

Tranzacţie cu Nokia?

Cu două săptămâni în urmă a apărut un zvon potrivit căruia Nokia va cumpăra divizia wireless de la Alcatel-Lucent. Informaţii obţinute de la “surse apropiate situaţiei”, citate de Reuters.

Nokia ar avea nevoie de acest business în condiţiile în care Nokia Siemens Networks este într-o competiţie dură cu Huawei pentru poziţia a doua pe piaţa producătorilor de echipamente telecom, în urma Ericsson.

×