x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Domeniul web ".com" a împlinit 25 de ani

Domeniul web ".com" a împlinit 25 de ani

15 Mar 2010   •   00:00

Domeniul de internet ".com" a împlinit, luni, 25 de ani de la prima sa utilizare, deşi a început să fie intens folosit şi popular abia începând cu anii '90, informează BBC News Online.

Pe 15 martie 1985, prima companie care a adăugat domeniul ".com" la numele său a fost producătorul de computere Symbolics. În prezent, circa 100.000 de site-uri cu domeniul ".com" sunt înregistrate în fiecare zi şi există aproximativ 86 de milioane de site-uri care folosesc acest domeniu. În 1985 au fost înregistrate la nivel global doar şase site-uri care utilizau domeniul ".com".

Mark McLaughlin, CEO al Verisign, compania responsabilă de administrarea domeniului ".com", preconizează schimbări semnificative în felul în care va fi utilizat internetul.

"Cine ar fi putut spune acum 25 de ani unde va fi internetul astăzi şi ce număr impresionant de afaceri va influenţa", a declarat Mark McLaughlin, care estimează că vor fi cel puţin la fel de multe schimbări privind internetul şi în următorul sfert de secol.

"Cred că felul în care accesăm astăzi internetul, în principal prin intermediul computerelor, se va schimba. Conţinuturile audio vor fi mult mai importante decât textele. Cred că întreg sistemul de accesare, căutare şi obţinere de informaţii va fi radical diferit", a mai precizat el.

×
Subiecte în articol: eveniment