x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Doom 3, "descarcat la greu" de pe Internet

Doom 3, "descarcat la greu" de pe Internet

04 Aug 2004   •   00:00

Mult asteptatul joc Doom 3 a aparut pe Internet cu trei zile inainte de lansarea sa oficiala. Varianta "de furat" este descarcata de jucatori din intreaga lume prin intermediul retelelor file-share (de tipul DC++).

CRISTIAN IONITA

BBC estimeaza ca pana duminica noaptea au fost descarcate de pe Internet nu mai putin de 50.000 de copii ale jocului "spart" (avand o marime de 1,5 gigabiti fiecare).

Teoretic, jocul ar fi trebuit sa fie scos la vanzare in magazinele din SUA in dimineata zilei de marti. Numai ca CD-urile cu jocuri au fost expediate catre magazine inca de saptamana trecuta. Probabil ca un angajat nerabdator a desigilat un CD, i-a spart protectia si l-a pus pe Internet. Si asa, incepand de sambata, Doom 3 a inceput sa fie descarcat "la greu". Mai este doar un pas pana sa apara pe tarabe in Piata Universitatii.

Probabil ca Doom 3 a inceput sa se miste atat de repede pe piata neagra pentru ca producatorilor sai (id Software) le-a luat nu mai putin de patru ani si 15-20 de milioane de doalri SUA pana sa-l scoata la vanzare. Intre timp, fanii Doom (care sunt extrem de numerosi) au numarat zilele ramase pana sa-l poata juca.

Doom 3 este pentru gameri ca a treia parte din Lord of the Rings pentru cinefili. In SUA, pretul sau de vanzare este de 54,99$, iar producatorii sai estimeaza ca vor vinde cateva milioane de exemplare.

×
Subiecte în articol: IT