x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Doua universitati "wireless" in Romania

Doua universitati "wireless" in Romania

03 Apr 2005   •   00:00

Dupa studentii de la ASE, si cei de la Automatica si Calculatoare beneficiaza de acces Internet wireless, in urma unei donatii din partea Intel si Flamingo, cu sprijinul SMC Romania.



  • de ALEXANDRU RADESCU

  • INTAIETATE. La inceput au fost ASE-istii cu Internet wireless
    Donatia consta in doua puncte hot-spot, estimate la suma de 5.000 de euro. Pe baza unui card personal oferit de Universitate, studentii si profesorii au acces gratuit si rapid la Internet, indiferent unde s-ar afla in interiorul zonei wi-fi.

    Zonele acoperite sunt holul Senatului din cladirea Rectoratului Universitatii, precum si cea a Facultatii de Automatica si Calculatoare. Hot-spotul poate fi accesat de maximum 64 de useri simultan, functioneaza pe standardul 812.11 BG.

    AVANTAJE. "Reprezentand o facultate unde tehnologia informatiei si ingineria sunt unele dintre domeniile principale de studiu, posibilitatea de a experimenta tehnologia wireless va constitui un avantaj esential pentru actualii studenti, atunci cand vor deveni profesionisti", a declarat Dr. Ing. Nicolae Tapus, seful Catedrei de Calculatoare din cadrul Facultatii de Automatica si Calculatoare, Universitatea Politehnica din Bucuresti.

    In luna noiembrie a anului trecut, Academia de Studii Economice Bucuresti isi deschidea primul hot-spot public gratuit al unei universitati din Romania: ASE Wi-Fi Zone. Doua zone wireless, dintre care una acopera Rectoratul, iar cealalta sala de lectura a facultatii, prin intermediul unei donatii Intel si Maguay.

    ×
    Subiecte în articol: IT