e-Cenzura la locul de muncă!
Cu cativa ani in urma, angajati de la companii din lumea larga se puteau considera norocosi daca li se aproba un "memo' privind accesul la servicii de tip messenger la serviciu. Prin procedee sI mai dificile au trecut, la un moment dat, cei care doreau sa deschida un link de YouTube. Cerberii din top management au luat acum in vizor retele de socializare online de tipul Facebook sau Twitter sI au ordonat celor din departamentul IT sa blocheze accesul. Daca acest lucru se intampla in China, Venezuela, Iran, "lumea libera' reactioneaza cu manie proletara. Nu sI in cazul "e-cenzurii' la locul de munca.
Un recent studiu Kaspersky Lab in parteneriat cu B2B International a dezvaluit faptul ca accesul la retelele sociale este complet blocat in 53% dintre companii, in timp ce alte 19% restrictioneaza astfel de activitati prin diferite masuri. Socializarea online a devenit a doua cea mai interzisa activitate in timpul serviciului, dupa cea de partajare de fisiere prin retelele peer-to-peer. Printre alte activitati interzise de companii se numara si online gaming-ul, accesarea de site-uri cu un continut neadecvat, streaming-ul video si serviciile de tip IM.
"Socializarea online este privita ca fiind consumatoare de timp, dar si ca sursa potentiala de atacuri informatice, deci o amenintare asupra informatiilor confidentiale din companie', a declarat Costin Raiu, Director al Global Research & Analysis Team la Kaspersky Lab. La acest studiu au participat peste 1300 de specialisti IT din 11 tari.
Ce-i drept, retelele sociale au devenit un canal major de raspandire a malware-ului. Potrivit expertilor in securitate informatica de la BitDefender, 34,7% dintre aplicatiile malitioase de pe Facebook promit sa iti dezvaluie cine iti vizualizeaza profilul.
"Statisticile noastre arata ca fiecare val semnificativ de aplicatii ce promit posibilitatea spionarii prietenilor a adunat aproximativ 1 milion si jumatate de click-uri. Aceste cifre ne dau o explicatie posibila a faptului ca aceleasi scheme de atac ajung de multe ori sa fie clonate si folosite pentru alte retele sociale, precum Twitter', a precizat George Petre, BitDefender Threat Intelligence Team Leader.
Ştiri din .ro
Dezvoltare aplicații mobile – de ce te interesează
La luptă cu WhatsApp! Platforma de mesaje Signal și-a rezolvat problemele tehnice
Apple va lansa două laptopuri MacBook Pro
Cea mai mare platformă de comerț ilegal de pe DarkNet a fost anihilată
WhatsApp sperie utilizatorii. Ce aplicații de mesagerie online i-ar putea lua locul
Eveniment spectaculos la început de an. Când se va putea vedea ploaia de meteoriți
NASA sărbătorește 20 de ani pe Stația Spațială Internațională
Atenție! Cum funcționează pe WhatsApp noua înșelătorie de Anul Nou
Top platforme de magazine online pentru 2021
Tipuri de malware care vă pot compromite echipamentele
(P) Alegerea perfectă pentru o petrecere, acasă sau la job Transformă-ți viața după bunul tău plac împreună cu Akai

Cele mai bune jocuri video din 2020
Financial Times: Specificităţile principalelor vaccinuri anti-Covid-19
Bitdefender avertizează asupra unei noi campanii de e-mail-uri frauduloase
(P) Alegerea perfectă pentru o petrecere, acasă sau la job. Transformă-ți viața după bunul tău plac împreună cu Akai
