x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget E3, show-ul jocurilor video

E3, show-ul jocurilor video

de Cristian Ionescu    |    31 Mai 2009   •   00:00

Pentru lumea jocurilor, Electronic Entertainment Expo (care va avea loc în perioada 2-4 iunie, în Los Angeles) este un eveniment la care dacă nu participi nu exişti.



Fie că eşti un gigant al jocurilor sau abia ai lansat primele titluri, participarea la E3 este obligatorie, pentru că este vorba de cel mai mare târg al industriei.

Pentru ediţia din acest an, Sony a anunţat că va face cel mai frumos show din ultimul timp. Compania va prezenta noul PSP fără Universal Media Disc (UMD). Lansarea va avea loc în septembrie în Japonia, urmată de lansarea în SUA în octombrie sau noiembrie. Noul PSP va avea două configuraţii: cu un card intern de memorie de 8GB şi alta cu memorie internă de 16GB. Aceasta va avea un slot pentru card de memorie, iar vechiul UMD drive va dispărea, Sony optând pentru un sistem download-digital delivery pentru jocuri. Din moment ca UMD va dispărea, Sony va oferi pentru download peste 100 de jocuri clasice şi titluri noi pentru PSP. Potrivit reprezentanţilor companiei, Sony se foloseşte de evenimentul E3 si pentru a revigora platforma PSP, care a generat vânzări harware destul de puternice, însă pe partea de software nu a avut la fel de mult succes, trebuind acum se concureze cu Nintendo DS şi jocurile iPhone.

Tot în cadrul acestui eveniment, Electronic Arts a anunţat că va prezenta 22 de jocuri. Compania a dezvaluit şi noul joc FIFA 10, ce va fi lansat pe piata americana în octombrie 2009. NFS Shift si Nitro sunt de asemenea foarte asteptate, lansările fiind anuntate pentru septembrie si noiembrie 2009. Printre cele mai asteptate jocuri anul aceasta de la EA se mai numara si Army of Two: The 40th Day in iarna, Sims 3 pentru iunie, Brutal Legend si Battlefield 1943 in septembrie.
Din partea Ubisoft, fanii vor afla, între altele, despre: Assassin’s Creed2 şI Splinter Cell: Conviction.

Pe de altă parte, unii jucători de pe piaţă au ales să nu mai participe: “Deşi credem că E3-ul este benefic pentru întreaga industrie a jocurilor, acum ne concentrăm pe campaniile de comercializare şi marketing pentru Ghostbusters: The Videogame, Champions Online şi alte titluri ce urmează a fi anunţate”, a declarat purtatorul de cuvant al Atari.

Decizia vine într-un moment delicat pentru Atari, care a cedat drepturile de distribuţie în Europa şi Marea Britanie pentru Ghostbusters: The Video Game celor de la Sony. De asemenea, Atari se află într-o perioadă de tranziţie la sfârşitul căreia publisherul se va axa pe dezvoltarea jocurilor şi propriul brand.

Business

Veniturile din jocuri pentru PC s-au ridicat la 12,7 miliarde de dolari în 2008, în creştere cu 18% faţă de anul precedent, potrivit unui studiu al companiei PC Gaming Alliance organizaţie non-profit care analizează aspecte legate de industria de jocuri PC la nivel global.

În 2008, la nivel mondial s-au livrat 42 de milioane de PC-uri desktop şi 31 de milioane de notebook-uri care ar putea fi folosite pentru jocuri. Potrivit studiului, până în 2013, acestea vor urca la 59 milioane pentru desktop-uri şi la 118 de milioane pentru notebook-uri. De asemenea, valoarea PC-urilor şi a pieţei hardware pentru jocuri s-a ridicat în 2008 la 68 de miliarde de dolari şi se estimează să ajungă la 143 de miliarde până în 2013.



×
Subiecte în articol: IT jocuri