x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Elanul privatizării Poştei Române, din nou domolit

Elanul privatizării Poştei Române, din nou domolit

de Alexandru Radescu    |    12 Apr 2012   •   11:57

Printre dosarele lasate “in lucru' de fostul ministrul al Comunicatiilor, Valerian Vreme, este si acela al Postei Romane. Dar la randul sau, si Vreme il primise ca “mostenire'.

Noul ministru al Comunicatiilor, Razvan Mustea, si-a inceput mandatul cu o lista scurta de prioritati, intre care, ati ghicit, privatizarea CNPR.

Privatizarea Postei Romane se va incheia la finele acestui an sau in primele luni ale anului 2013, nu in iunie 2012, asa cum s-a convenit in urma discutiilor cu FMI, termenul avansat initial fiind unul nerealist, a declarat azi Mustea, intr-o conferinta de presa.

"Posta Romana este cel mai mare angajator si o companie foarte importanta pentru statul roman, unde detine 75% din capitalul social. Nu sunt de acord cu privatizarea operatorului postal cu orice pret si in orice conditii. Vrem sa identificam un investitor serios pentru Posta Romana. Dupa incheierea acestui proces, statul va ramane majoritar, cu 51% din capital", a spus Mustea, citat de Mediafax.

Celalalt actionar al Postei este Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.

Mustea a adaugat ca privatizarea companiei va incepe cu selectarea unui consultant juridic, demers care se va incheia in cel mult o luna, urmat de alegerea unui consultant de privatizare.

"Privatizarea operatorului postal se va incheia in 5-8 luni. Prin urmare, sper ca pana la finele acestui an sau in primele luni ale anului 2013 sa incheiem acest proces", a spus Mustea, care a adaugat ca mai multe companii de profil s-au aratat interesate de Posta, printre care se numara si operatorul postal national din Belgia.

La finele anului 2011, Ministerul Comunicatiilor a anuntat ca a selectat KPMG Romania pentru a furniza servicii de evaluare a Postei Romane in vederea privatizarii, prin majorarea de capital social, si ca urma sa fie semnat contractul, in valoare de 48.360 lei.

"Acest contract nu s-a semnat pentru ca nu a existat finantare", a sustinut Mustea.

×
Subiecte în articol: FMI mustea, posta, vreme, privatizare