x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ericsson lansează platformă de aplicaţii mobile

Ericsson lansează platformă de aplicaţii mobile

de Alexandru Radescu    |    23 Mar 2010   •   00:00

Denumită eStore, platforma online dezvoltată de Ericsson si Opera este adresată operatorilor care doresc să pună bazele unui magazin de aplicaţii pentru telefonul mobil.



Unele aplicaţii sunt disponibile gratuit, în timp ce altele pot achitate fie o dată cu factura de telefonie mobilă, fie printr-un sistem prepaid. Conţinutul este adaptat pentru numeroare modele de terminale mobile, indiferent dacă este vorba despre un telefon cu funcţii de bază sau despre un smartphone.

Dezvoltatorii pot posta ei înşişi aplicaţii pe eStore. De asemenea, această platformă (30.000 de aplicaţii în prezent) le permite şi altor proprietari de conţinut, de la brand-uri media la organizatori de evenimente sau companii, să ofere aplicaţii pentru consumatori. Acest proiect a fost realizat de către Ericsson cu sprijinul Opera Software, companie care a fost responsabilă pentru infrastructura necesară pentru susţinerea widget-urile şi a aplicaţiilor pe o multitudine de canale şi dispozitive.

Se estimează o piaţă globală în valoare de peste 12 miliarde de euro până în 2012 pentru aplicaţiile pentru telefonul mobil.

În continuare, App Store rămâne "simbolul" pe această piaţă, dar şi alţi jucători din industrie râvnesc supremaţia, încurajaţi şI de deschiderea către această zonă software din partea unor companii precum Google, Microsoft sau Nokia: Android Market, Windows Market, Ovi Store.

×
Subiecte în articol: redactie