x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget EXCLUSIV: NextGen, companie Romtelecom, amendată cu 100.000 lei

EXCLUSIV: NextGen, companie Romtelecom, amendată cu 100.000 lei

de Alexandru Radescu    |    06 Apr 2011   •   20:04

UPDATE: declaraţii Romtelecom, Sorin Cristescu Director general NextGen

"Confirmăm primirea unei amenzi de 100 000 lei de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti pentru NextGen Communications SRL, pe baza unei interpretări a legislaţiei cu privire la formele legale de angajare (spre exemplu, folosirea contractului de agent).

Deşi considerăm că interpretarea aflată la baza aplicării acestei amenzi este restrictivă, vom analiza cu atenţie toate concluziile menţionate în procesul verbal şi vom decide ce avem de făcut în continuare".

NextGen a fost amendată cu 100.000 de lei pentru muncă la negru, după ce inspectorii au descoperit că 965 din cei 1.200 de angajaţi nu aveau contracte individuale de muncă în formă scrisă. NextGen este o companie de cablu TV deţinută integral de Romtelecom. Amenda a fost confirmata de oficialii Romtelecom.

La acţiunea de control care a avut loc azi au fost depistate în total 967 de persoane care munceau la negru, 965 dintre acestea prestând servicii pentru o singură companie, a declarat inspectorul general de stat de la Inspecţia Muncii într-o Nicolae Dantes Bratu, într-o conferinţă de presă.

 Pe lângă amenda de 100.000 de lei, inspectorii de muncă au obligat firma să încheie contracte individuale de muncă pentru toate cele 965 de persoane.

×