x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Externalizare, software, Romănia

Externalizare, software, Romănia

de Alexandru Radescu    |    22 Oct 2007   •   00:00
Externalizare, software, Romănia

Deşi nu este cea mai ieftină "destinaţie" pentru firmele interesate de externalizarea unor servicii de software, ţara noastră incă reprezintă o atracţie pentru numeroase companii.


Deşi nu este cea mai ieftină "destinaţie" pentru firmele interesate de externalizarea unor servicii de software, ţara noastră incă reprezintă o atracţie pentru numeroase companii.

Conform unui recent studiu IDC in regiune, firmele romăneşti "combină gradul inalt de specializare in tehnologii de nişă cu abilităţile de comunicare, flexibilitatea şi cunoştinţele lingvistice, adesea superioare celor disponibile in alte locaţii de outsourcing".

"Romănia este bine plasată pentru atrage o parte substanţială din noile proiecte offshore localizate in Europa Centrală şi de Est", spune Scott Moore, Senior Consultant IDC. "Este o locaţie ideală pentru cercetare şi dezvoltare, precum şi pentru proiecte cu valoare adăugată", a afirmat analistul. Studiul a fost confinanţat de opt companii de IT din Romănia.


CLASAMENT. Potrivit unui raport realizat de asociaţia Ukrainian Hi-Tech Initiative, piaţa romănească a serviciilor externalizate din sectorul IT este estimată la 480 de milioane de dolari in acest an, Romănia ocupănd locul al treilea in Europa Centrală şi de Est. La nivelul intregii regiuni, asociaţia anticipează pentru acest an un nivel al pieţei de trei miliarde de dolari. La sondaj au participat asociaţiile naţionale din sectorul informatic, precum şi mari companii IT din regiune. Pe primul loc s-a plasat Ucraina, cu un volum al pieţei serviciilor IT de 560 de milioane de dolari, urmată de Polonia, cu 520 de milioane de dolari. Pe următoarele patru poziţii se clasează Belarus - 370 de milioane de dolari, Cehia - 310 milioane de dolari, Ungaria - 240 de milioane de dolari şi Bulgaria - 190 de milioane de dolari.


×
Subiecte în articol: IT milioane dolari