x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Fitch a revizuit în scădere ratingurile Deutsche Telekom

Fitch a revizuit în scădere ratingurile Deutsche Telekom

24 Apr 2009   •   00:00

Fitch Ratings a revizuit ieri în scădere ratingul Deutsche Telekom pentru datoriile pe termen lung, de la nivelul "A-" la "BBB+", cu perspectivă stabilă, ca urmare a presiunilor operaţionale existente pe principalele pieţe unde este prezent operatorul german de telecomunicaţii.

Ratingul pentru datoriile negarantate a fost modificat de la nivelul "A-" la "BBB+", iar cel pentru împrumuturile pe termen scurt a fost menţinut la "F2", se arată într-un comunicat al agenţiei financiare. "Operaţiunile Deutsche Telekom pe piaţa internă continuă să aibă dificultăţi, în special în cazul serviciilor de telefonie fixă.

Pe de altă parte, operaţiunile internaţionale, care au fost până acum motorul de creştere şi au compensat presiunile din Germania, au demonstrat, recent, slăbiciuni semnificative, fiind improbabil să fie rezolvate pe termen scurt", a declarat Nikolay Lukashevich, director la Fitch.

Grupul a revizuit în scădere previziunile financiare la doar două luni după ce confirmase ţintele, ceea ce, în opinia Fitch, reflectă ritmul rapid de declin al afacerilor şi predictibilitatea redusă a evoluţiei fluxului de capital.

Deutsche Telekom a modificat în scădere previziunile referitoare la fluxul de capital liber, de la şapte miliarde de euro la 6,4 miliarde de euro. Operatorul anticipează un declin al profitului EBITDA (înainte de deducerea impozitelor, dobânzilor, deprecierii şi amortizării) de 2%-4% în 2009, anterior aşteptându-se la stagnarea acestuia la 19,459 miliarde de euro.

În primul trimestru, profitul EBITDA a coborât cu 300 milioane de euro, ceea ce implică o scădere anualizată de 1,2 milioarde de euro.

×
Subiecte în articol: IT