x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Fitch modifică perspectiva pentru Vodafone, de la stabilă la negativă

Fitch modifică perspectiva pentru Vodafone, de la stabilă la negativă

de Cristian Ionescu    |    20 Mai 2009   •   00:00

Fitch Ratings a confirmat ieri ratingurile Vodafone, la nivel "A-" pentru datoriile pe termen lung şi cele negarantate şi la "F2" în cazul creditelor pe termen scurt, dar a modificat perspectiva de la stabilă la negativă, în urma impactului recesiunii asupra performanţelor operaţiunilor.

Alţi factori care vor influenţa negativ operaţiunile şi fluxul de capital sunt intensificarea concurenţei pe principalele pieţe ale grupului de telecomunicaţii şi costul dezvăltării activităţilor în India, potrivit agenţiei de evaluare financiară. În plus, redresarea activităţilor din Turcia ar putea dura mai mult decât a anticipat Vodafone,

Pe termen scurt, Fitch va retrograda ratingul Vodafone dacă gradul de îndatorare va depăşi de 3 ori profitul EBITDAR. Agenţia notează că lichidităţile Vodafone sunt solide, astfel încât numerarul şi facilităţile de creditare aflate la dispoziţia grupului sunt suficiente să acopere împrumuturile care ajung la maturitate, până la jumătatea anului calendaristic 2010.

Veniturile totale ale grupului Vodafone la nivel mondial au crescut cu 15,6% în anul fiscal 2008-2009 (scădere organică 0,4%), la 41,01 miliarde lire sterline, de la 35,47 miliarde lire în perioada anterioară, de raportare, iar profitul net a scăzut cu 54,4%, la 3,08 miliarde lire, de la 6,75 miliarde lire.

×
Subiecte în articol: IT