x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Fondatorul Kaspersky crede că România ar putea dezvolta o “armă cibernernetică” precum virusul Flame

Fondatorul Kaspersky crede că România ar putea dezvolta o “armă cibernernetică” precum virusul Flame

de Alexandru Radescu    |    06 Iun 2012   •   16:23
Fondatorul Kaspersky crede că România ar putea dezvolta o “armă cibernernetică” precum virusul Flame

Prezent la Tel Aviv pentru o conferinta pe teme de securitate informatica, Eugene Kaspersky a asezat Romania in randul tarilor care ar putea dezvolta un virus informatic precum Flame, considerat una dintre cele mai puternice unelte de spionaj cibernetic, create pana in prezent.

“Nu este un razboi cibernernetic, este terorism cibernetic si mi-e teama ca este doar inceputul jocului...Mi-e teama ca va fi sfarsitul lumii asa cum o stim', a declarat fondatorul companiei rusesti de securitate informatica, prezent la Universitatea din Tel Aviv, citat de Reuters.

Potrivit lui Eugene Kaspersky, SUA, Marea Britanie, Israel, China, Rusia si posibil India, Japonia si Romania sunt tarile care au posibilitatea de a dezvolta un astfel de malware.

Virusul informatic Flame, calificat drept "arma cibernetica", avea ca obiectiv furtul de documente in format PDF si grafica, in primul rand din Iran, potrivit expertilor Kasperky, cei care l-au identificat.

"Am numarat cel putin 80 de domenii utilizate de serverele (...) Flame, inregistrate intre 2008 si 2012", se preciza zilele trecute intr-un comunicat Kaspersky Lab rus, serverele fiind insa "mutate in mod repetat, in special la Hong Kong, Turcia, Germania, Polonia, Malaysia, Letonia, Marea Britanie si Elvetia".

In urma acestui anunt, ministrul israelian pentru Afaceri Strategice, Moshe Yaalon, a justificat folosirea unui astfel de virus in vederea contracararii amenintarii nucleare iraniene.

Saptamana trecuta, compania romaneasca de securitate informatica BitDefender a oferit un utilitar pentru detectare si curatare din computerul infectat a acestui malware.

http://labs.bitdefender.com/2012/05/cyber-espionage-reaches-new-levels-with-flamer/

×