x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget France Telecom returnează 1,1 miliarde de euro

France Telecom returnează 1,1 miliarde de euro

19 Oct 2007   •   00:00

Operatorul France Telecom va trebui să returneze subvenţii in valoare de maximum 1,1 miliarde euro. Curtea Europeană de Justiţie a respins un apel depus de autorităţile franceze la o hotărăre a Comisiei Europene, adoptată in 2004.

Operatorul France Telecom va trebui să returneze subvenţii in valoare de maximum 1,1 miliarde euro. Curtea Europeană de Justiţie a respins un apel depus de autorităţile franceze la o hotărăre a Comisiei Europene, adoptată in 2004. Operatorul francez de telecomunicaţii a căştigat intre 798 de milioane de euro şi 1,1 miliarde de euro prin scutirea de la plata unor impozite, in perioada 1994-2004. Autorităţile franceze au respins acuzaţia, susţinănd că Executivul Uniunii trebuie să prezinte date precise.

          Â

"Comisia va contacta autorităţile franceze şi le va solicita să aplice decizia CE din 2004, privind recuperarea subvenţiilor, in valoare de cel puţin 798 de milioane euro, plus dobănzile", a declarat purtătorul de cuvănt al instituţiei europene, Jonathan Todd, citat de Reuters. El a adăugat că rambursarea ajutoarelor financiare de care a beneficiat France Telecom trebuie să aibă loc căt mai rapid.

×
Subiecte în articol: IT