x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Good guys ...

Good guys ...

01 Feb 2007   •   00:00
Good  guys ...
Life style > DE PARTEA LEGII
Radarele politiei pot detecta viteza si de la un kilometru. Pentru a putea inregistra contraventia, insa, au nevoie de 100 de metri

Petru a afla daca legalizarea detectoarelor a avut vreun efect asupra numarului de amenzi date in Bucuresti, am stat de vorba cu comisarul Constantin Stroescu, seful Biroului Educatie Rutiera de la Brigada de Politie Rutiera a Capitalei.

Jurnalul Digital: Care sunt pedepsele prevazute in noul cod pentru soferii vitezomani?
Constantin Stroescu: Sunt mai multe clase de sanctiuni pentru depasirea vitezei legale: depasirea cu pana la 10Km/h nu atrage nici o masura, intre 10-20 Km/h sanctiunea este de 2-3 puncte amenda si 2 puncte penalizare, intre 21-30 Km/h se aplica o sanctiune de 4-5 puncte amenda si 3 puncte penalizare, intre 31-40 Km/h, 6-8 puncte amenda si 4 puncte penalizare, intre 41-50Km/h - 9-20 puncte amenda si 6 puncte penalizare, iar peste 50Km/h, 9-20 puncte amenda si suspendarea carnetului de conducere pe o perioada de 90 zile. Un punct amenda reprezinta 10% din salariul minim brut pe economie, adica 39 LEI.

A scazut numarul amenzilor pentru nerespectarea regulilor in trafic dupa introducerea noului cod rutier?
Numarul sanctiunilor contraventionale a scazut; a crescut in schimb numarul permiselor retinute deoarece abaterile pentru care se retine permisul de conducere au devenit mai numeroase.

Cum se procedeaza in cazul amenzilor de viteza? Se trimite poza acasa soferului?
Sunt doua posibilitati de a lua aceasta masura: fie oprim pe cel in cauza - situatie in care se intocmeste pe loc procesul verbal - , sau exista posibilitatea sanctionarii fara oprire, folosind sistemele de supraveghere video, caz in care se identifica persoana care a condus vehicului - i se va cere posesorului sa furnizeze datele celui care s-a aflat la volan. Fotografia nu se trimite ci se foloseste numai in cazul in care cel in cauza face plangere impotriva procesului verbal.

×
Subiecte în articol: puncte