x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Google Maps anunță schimbări importante la gestionarea datelor personale ale utilizatorilor

Google Maps anunță schimbări importante la gestionarea datelor personale ale utilizatorilor

de Redacția Jurnalul    |    18 Dec 2023   •   14:30
Google Maps anunță schimbări importante la gestionarea datelor personale ale utilizatorilor
Sursa foto: antena3

O schimbare majoră va fi operată în modul în care sunt gestionate datele personale din aplicaţia Google Maps. Aceasta le oferă utilizatorilor un nivel mai bun de protecţie a intimităţii.

Istoricul navigării din aplicaţia Maps va fi salvat local, pe telefonul utilizatorului. Până acum, istoricul navigării era ţinut pe serverele companiei.

Schimbarea are duble implicaţii, pe de o parte, prin stocarea locală a acestor date se câştigă la capitolul intimitate individuală. Pe de altă parte, compania americană scapă de obligaţia de a răspunde la aşa-numitele „mandate de geofence” impuse de forţele de ordine. 

Prin acest tip de mandate, poliţia sau alte instituţii ale statelor cereau Google datele de localizare ale tuturor oamenilor care se aflau în zona şi la ora la care s-a produs o infracţiune, potrivit News.ro.

Prin salvarea locală a istoricului de navigare, Google, care nu mai ţine datele pe propriile servere, nu mai are nici obligaţia legală de a oferi acces la acces la acestea

Surse anonime din cadrul companie spun că exact acesta este şi motivul pentru care gigantul american a ales să facă modificarea.

 

×
Subiecte în articol: google maps google