x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget GOOGLE sărbătoreşte 197 de ani de la naşterea matematicianei Ada Lovelace, primul programator din lume

GOOGLE sărbătoreşte 197 de ani de la naşterea matematicianei Ada Lovelace, primul programator din lume

10 Dec 2012   •   09:31
GOOGLE sărbătoreşte 197 de ani de la naşterea matematicianei Ada Lovelace, primul programator din lume

Google şi-a schimbat logo-ul pentru a sărbători 197 de ani de la naşterea Adei Lovelace, matematiciană şi scriitoare engleză, considerată primul programator din lume. Noul logo o prezintă pe Ada Lovelace stând aşezată pe un scaun şi scriind cu o pană pe un papirus care "se revarsă" de pe masa din faţa sa, formând literele cuvântului "Google".

Augusta Ada King, contesă de Lovelace (10 decembrie 1815 - 27 noiembrie 1852), născută cu numele Augusta Ada Byron şi cunoscută în mod comun ca Ada Lovelace, a fost singurul copil legitim al poetului Lord Byron (cu Anne Isabella Byron).

Ada Lovelace s-a remarcat în domeniul ştiinţelor matematice şi ca scriitoare, fiind cunoscută în principal pentru colaborarea sa cu matematicianul englez Charles Babbage, cel care a proiectat primul calculator din lume, în 1837, cunoscut ca "Motorul Analitic". Ada Lovelace a scris primul algoritm pentru un computer, potrivit guardian.co.uk.

×