x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Hackeri - Google Video a fost spart

Hackeri - Google Video a fost spart

de Cristian Ionita    |    02 Iul 2005   •   00:00
Hackeri - Google Video a fost spart

Programul de vizionare a clipurilor video lansat recent de Google a fost spart. Responsabil este hackerul care a trecut de protectia DVD-urilor protejate la copiere. De pedeapsa - nici vorba.

John Lech Johansen a devenit un erou al hackerilor dupa ce a publicat pe Internet un program care trece fara probleme peste protectia DVD-urilor originale. Dupa aceasta isprava si-a capatat numele de DVD John.

In urma cu cateva zile, "mitologicul" personaj a postat pe site-ul sau personal un program care modifica Google Viwer, astfel incat sa poata reda filme gazduite pe orice server. Initial, Google modificase programul media player-ul VLC pentru a reda doar filme gazduite pe propriile servere.

NEVINOVAT. Gigantul motor de cautare nu pare sa fie afectat de isprava hackerului. "Modificarea programului nostru open source nu compromite in nici un fel integritatea sau securitatea continutului Google Video", a declarat purtatorul de cuvant al Google - Nate Tyler. Totusi el a sfatuit utilizatorii sa nu instaleze varianta modificata de Johansen pentru ca poate genera "vulnerabilitati ale computerelor sau poate face imposibila accesarea serviciului Google Video".

Din declaratiile purtatorului de cuvant al companiei rezulta ca Johansen a scapat basma curata si de data aceasta. Norvegianul are 21 de ani si a devenit celebru de la frageda varsta de 15 ani, cand a creat programul DeCSS. Acesta debloca Content Scrambling System (CSS), programul folosit de industria cinematografica pentru a preveni copierea ilegala a filmelor inregistrate pe DVD. A fost judecat de autoritatile norvegiene, iar instanta l-a gasit nevinovat.

VARIANTA
La sfarsitul lunii iunie, Google lansa varianta beta a unui serviciu de cautare a filmelor pe Internet. Acesta poate fi accesat la adresa http://video.google.com si le da acces utilizatorilor la continutul video stocat pe serverele companiei. Google Video Viewer este un program pe care utilizatorii trebuie sa-l descarce pentru a vedea filmele obtinute ca rezultat al cautarii. Varianta originala nu poate reda altfel de continut in afara celui venit de la Google.
×
Subiecte în articol: IT google video google video