x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Hackerul “TinKode”, care a spart serverele NASA şi ale Pantagonului, ridicat de DIICOT

Hackerul “TinKode”, care a spart serverele NASA şi ale Pantagonului, ridicat de DIICOT

31 Ian 2012   •   14:56
Hackerul “TinKode”, care a spart serverele NASA şi ale Pantagonului, ridicat de DIICOT

Razvan Manole Cernacianu, cunoscut drept hackerul TinKode, a fost ridicat azi de anchetatorii romani, pentru spargerea serverelor Armatei SUA, NASA si Pentagonului, autoritatile judiciare americane fiind implicate in investigarea acestui caz.

Cernacianu, 20 de ani, este in anul I la Facultatea de Matematica si Informatica a Universitatii de Vest din Timisoara, insa avea numeroase absente si luase nota 4 la singurul examen la care s-a prezentat.

"Din evidentele pe care le avem, el a mers la laboratoare doar in primele doua saptamani, apoi apar doar absente. In sesiune a fost la un singur examen unde a obtinut nota 4. Probabil il interesau alte lucruri", a declarat Decanul Facultatii de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, Viorel Negru, citat de corespondentul Mediafax.

Potrivit DIICOT, tanarul ar fi lansat atacuri informatice si ar fi accesat fara drept mai multe servere apartinand armatei SUA, in scopul obtinerii de date confidentiale, pe care le-ar fi copiat si transferat in mod neautorizat in propriul sistem informatic. Hackerul a procedat la postarea si divulgarea respectivelor date informatice catre public prin intermediul unui jurnal tip blog si pe un site web.

"Prin acelasi mod de operare, invinuitul a compromis si server-ul web apartinand National Aeronautics and Space Administration (NASA). In sarcina invinuitului se mai retine ca a accesat in mod neautorizat, lansand atacuri informatice asupra sistemului informatic si paginii de web apartinand Guvernului SUA, respectiv Departamentului de Aparare - Pentagon", spune sursa citata.

In acest scop, tanarul a conceput un program/aplicatie informatica, pe care l-a si oferit spre comercializare pe blog-ul personal, unde a postat si o inregistrare video care a surprins atacurile informatice exercitate asupra site-ului oficial al administratiei americane.

"Prin activitatea infractionala, s-a produs blocarea temporara a sistemelor informatice atacate, restrictionandu-se astfel accesul la acestea si perturbandu-se in mod grav buna lor functionare", arata procurorii DIICOT, care subliniaza ca au colaborat in investigarea cazului cu autoritatile judiciare americane - FBI si cu reprezentantii NASA.

×