x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget HP, în era schimbărilor radicale: despărţirea de computere personale

HP, în era schimbărilor radicale: despărţirea de computere personale

de Alexandru Radescu    |    19 Aug 2011   •   14:26
HP, în era schimbărilor radicale: despărţirea de computere personale

Dupa "modelul' IBM, un alt gigant al lumii IT se pregateste sa renunte la business-ul cu PC-uri (desktop si laptop). Oficialii Hewlett-Packard, cel mai mare producator de computere la nivel mondial, au anuntat intr-o conferinta ca se gandesc sa separe divizia de computere personale, transformand-o mai intai intr-o companie independenta.

Cu aceeasi ocazie, HP a anuntat si oprirea productiei de dispozitive bazate pe WebOS, precum smartphone si tablete (dezvoltate prin achizitia Palm). Gigantul s-a aratat incapabil sa tina pasul cu piata din domeniu, in ritmul impus de Apple sI de terminalele cu SO Android.

Pe de alta parte, HP a precizat ca va prelua producatorul britanic de software Autonomy pentru aproximativ 10 miliarde de dolari. Directorul general al HP, Leo Apotheker, a declarat cu ceva in timp in urma ca vrea sa extinda operatiunile companiei in domeniul aplicatiilor informatice si serviciilor, pentru a oferi clientilor servicii de cloud-computing. Autonomy, al doilea mare producator britanic de software, furnizeaza aplicatii folosite la cautarea in baze de date. Intre clientii companiei se numara Coca-Cola, Nestle, Procter&Gamble si Comisia americana pentru bursa si valori mobiliare

HP urmeaza sa implementeze un plan prin care sa transforme compania, concentrandu-se pe sectorul corporativ, IMM-uri si sectorul public.

×
Subiecte în articol: hp computere personale webos palm