x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IBM a deschis un centru de furnizare servicii IT în Brasov

IBM a deschis un centru de furnizare servicii IT în Brasov

de Cristian Ionescu    |    20 Mai 2009   •   00:00

Centrul se va specializa în furnizarea de servicii IT de calitate pentru dezvoltarea de aplicaţii de business, servicii de mentenanţă, testare şi management al soluţiilor pentru clienţii IBM din întreaga lume.

Acesta va juca un rol foarte important în cadrul reţelei globale IBM de furnizare servicii IT, oferind servicii asociate dezvoltării şi mentenaţei unor aplicaţii extrem de complexe care vor ajuta clienţii să se axeze pe resursele umane şi financiare din cadrul companiilor lor, să economisească bani şi să optimizeze tehnologia pentru a se putea dezvolta, potrivit lui Michael Dietz, vicepreşedinte IBM Global Delivery Centre în Europa de Est. În prezent, centrul are o capacitate de lucru pentru 86 de persoane, dar numărul acestora poate creşte în viitor.

"Centrul din Brasov a început deja proiecte pentru asigurarea suportului IT pentru industria automobilistică şi dezvoltarea de aplicaţii pentru companii de asigurări. Noua locaţie din Braşov este un exemplu de integrare, furnizând servicii de înaltă calitate şu capabilităţi cheie, combinând aptitudini unice cu tehnologie de vârf, instrumente şi procese standardizate", a declarat Dietz.

Potrivit reprezentantului companiei, la baza alegerii oraşului Braşov ca locaţie a stat în principal "moştenirea" germană şi comunitatea vorbitoare de limbă germană, dar şi existenţa unui sistem educaţional de nivel înalt şi sprijinul oferit de autorităţile locale pentru realizarea centrului.

De asemenea, compania a demarat un proiect de colaborare cu Universitatea "Transilvania" Braşov în vederea pregătirii unui personal IT de înaltă calitate, în domeniul de cercetare - dezvoltare, potrivit lui Mihai Tudor, manager general al IBM România.

La rândul său, Nicolae ţucunel, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov, a declarat că în judeţul Braşov există circa 750 de societăţi comerciale IT (din totalul de 22.500 de societăţi active) cu 2.600 de angajaţi, ceea ce reprezintă doar 2% din forţa de muncă.

Industria IT la Braşov reprezintă doar 1% din cifra de afaceri la nivelul judeţului, care este de 28 de miliarde de lei. Filiala de la Braşov este o parte a Centrului Global de Furnizare Servicii IT din România, care face parte dintr-o reţea integrată alcătuită din peste 80 de Centre IBM similare în întreaga lume. Centrul lucrează cu clienţi dintr-o gamă variată de ramuri industriale, de la auto, banking, asigurări, telecomunicaţii, industria petrolului şi a gazelor naturale şi până la industria de retail, servind atât companii mari cât şi întreprinderi de nivel mic şi mijlociu.

×
Subiecte în articol: IT brasov