x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IIRUC Service anunţă afaceri în creştere cu 65% în primul trimestru

IIRUC Service anunţă afaceri în creştere cu 65% în primul trimestru

de Cristian Ionescu    |    28 Mai 2009   •   00:00

Furnizorul de servicii informatice IIRUC Service, a realizat în primul trimestru o cifră de afaceri de 8,3 milioane de lei, în creştere cu 64,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit directorului general al companiei, Călin Rangu.



Pentru 2009, compania a anunţat că are ca obiectiv o creştere de aproape două ori a cifrei de afaceri, până la 15 milioane de euro, obictivul nefiind modificat.

"Piaţa serviciilor IT înregistrează o creştere accelerată faţă de finele anului 2008. Dacă în ultimul trimestru, recesiunea iminentă a determinat blocări de investiţii, de dezvoltare şi îngheţări de bugete, începând cu ianuarie 2009 firmele au înţeles că este nevoie de o reducere a costurilor, iar acest lucru se face cel mai eficient prin externalizarea serviciilor", a declarat Rangu.

Potrivit reprezentantului companiei, ultimele două luni au fost deblocate sume importante pentru acest tip de proiecte şi a apărut un nou tip de cerere de servicii externalizate, care include şi consultanţă pentru soluţii de reducerea TCO (total cost of ownership), iar compania nu este foarte afectată de criza economică, deoaerece în portofoliu are clienţi mari, care respectă termenele de plată."

În ceea ce îi priveşte pe clienţii mici şi mijlocii, acum mai apar diverse modificări de contracte, dar apar şi mulţi clienţi noi care apelează la serviciile noastre", a adăugat Rangu.

×
Subiecte în articol: IT