x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Implementarea Sistemului de Prescripţie Electronică costă 21 de milioane de euro

Implementarea Sistemului de Prescripţie Electronică costă 21 de milioane de euro

de Cristian Ionescu    |    14 Mai 2009   •   00:00

Ministrul comunicaţiilor, Gabriel Sandu şi Ion Bazac, ministrul sănătăţii au semnat ieri, primul contract de finanţare din fonduri structurale în domeniul e-sănătăţii în valoare de peste 21 de milioane de euro, pentru proiectul “Implementarea sistemului naţional de prescripţie electronică”.

Potenţialii beneficiari ai proiectului vor fi cele 44 de Case de Asigurari de Sanatate, 5.350 farmacii şi aproximativ 30.000 medici care au contract cu casele judeţene de asigurări de sănătate, dar şi cei aproximativ 12.000.000 de asiguraţi din sistemul asigurărilor de sănătate din România.

Proiectul are un buget total de 88.714.500 lei (71.000.000 lei - finanţarea nerambursabilă acordată de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi Bugetul de Stat şi 17.714.500 lei - contribuţia Ministerului Sănătăţii) şi presupune atât achiziţia de echipamente şi aplicaţii informatice, cât şi instruirea utilizatorilor.

Proiectul se înscrie în demersul MCSI de a lansare a Strategiei Naţionale România Digitală - eStrategie pentru o Societate Informaţională, care prevede implementarea unor proiecte de e-guvernare, împreună cu mai multe autorităţi publice.

Potrivit reprezentanţilor celor două ministere, punerea în practică a Proiectului va duce la eficientizarea proceselor de prescriere şi eliberare a reţetelor odată cu informatizarea sistemului. Se vor elimina astfel erorile de medicaţie şi neregulile care apar în sistemul actual de prescripţie. De asemenea, se va îmbunătăţi sistemul de monitorizare şi control al consumului de medicamente.

×
Subiecte în articol: IT