x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget In 2010 posibilă producţie de computere Fujitsu-Siemens in Romănia

In 2010 posibilă producţie de computere Fujitsu-Siemens in Romănia

de Jurnalul National    |    17 Oct 2007   •   00:00

Fujitsu-Siemens are in plan mutarea unităţii de producţie a PC-urilor in Europa de Est. "Pănă in 2010 ar putea fi mutată in Romănia sau Ucraina unitatea de producţie din Germania.




Fujitsu-Siemens are in plan mutarea unităţii de producţie a PC-urilor in Europa de Est. "Pănă in 2010 ar putea fi mutată in Romănia sau Ucraina unitatea de producţie din Germania. Producţia de servere va rămăne in Germania, dar totul depinde de infrastructura de transporturi din Romănia", a declarat directorul general al filialei din Romănia, Dragoş Nicolaescu.
In ceea ce priveşte piaţa de computere din Romănia, FSC ocupa la finele trimestrului al doilea calendaristic locul intăi pe piaţa PC-urilor, cu o cotă de 12,4%.
"Romănia e incă o piaţă unde preţul este principalul criteriu, uneori singurul, pentru cumpărarea unui PC", a adăugat Nicolaescu. Pe segmentul de notebook-uri pentru consumatori, compania a inregistrat in primul semestru o creştere de 79,8% faţă de intervalul similar al anului trecut, cu o cotă de piaţă de 22,9%, iar pe segmentul desktop-urilor, raportat la mărcile internaţionale, a avut o cotă de 8,8% şi a crescut cu 162% faţă de aceeaşi perioadă din 2006. Pe segmentul serverelor, compania a atins o cotă de 20,3%, potrivit cifrelor IDC.

×
Subiecte în articol: IT