x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

18 Iul 2008   •   00:00

"RINGTONES", LA CONTROL. Aproape 80% din site-urile care oferă servicii de telefonie mobilă, adică tonuri de apel şi wallpapere, au încălcat drepturile consumatorilor, se arată într-o investigaţie realizată de Comisia Europeană. Anchetas-a facut asupra a peste 500 de site-uri din toate cele 27 de state membre, plus Norvegia şi Irlanda.



"RINGTONES", LA CONTROL. Aproape 80% din site-urile care oferă servicii de telefonie mobilă, adică tonuri de apel şi wallpapere, au încălcat drepturile consumatorilor, se arată într-o investigaţie realizată de Comisia Europeană. Anchetas-a facut asupra a peste 500 de site-uri din toate cele 27 de state membre, plus Norvegia şi Irlanda. Printre problemele descoperite au fost: preţuri neclare, informaţii incomplete referitoare la preţuri care nu includeau taxele sau consumatorii nu erau preveniţi asupra a ceea ce presupune înscrierea pe acele site-uri. Alte probleme relatate se referă la lipsa informării, importante informaţii fiind ascunse sau greu de găsit în site. (Alexandru Rădescu)

COPII&SEX. Un copil din zece a purtat o conversaţie cu caracter explicit sexual pe internet, potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie referitor la modalitatea tinerilor de a-şi petrece timpul liber. Potrivit telegraph.co.uk, studiul a scos la iveală faptul că tinerii britanici, mai atraşi de noile tehnologii decît cei americani, îşi mint adesea părinţii pentru a accesa site-uri neadecvate şi pentru a discuta cu persoane străine. Potrivit raportului anual Mobile Life, comandat de Carphone Warehouse şi Şcoala de economie din Londra, 11% din copiii cu vîrsta cuprinsă între 11 şi 18 ani au purtat discuţii explicit sexuale pe internet, 28% dintre aceştia recunoscînd că au accesat site-uri pentru adulţi.

×
Subiecte în articol: IT