x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

05 Aug 2008   •   00:00

5 august 2008



LAPTOPURI. S-au vîndut de trei ori mai multe notebook-uri în prima jumătate a anului comparativ cu perioada similară a lui 2007. Cele 120.000 de unităţi comercializate în acest interval au făcut ca valoarea piaţei notebook-urilor să ajungă la 260 de milioane RON, potrivit estimărilor Flamingo International. Vînzările de notebook-uri au înregistrat în această perioadă un avans valoric de aproximativ 35% faţă de cele ale sistemelor desktop.

VIRUŞI. Laboratoarele Kaspersky Lab au identificat două versiuni ale unui nou virus, Networm.Win32.Koobface.a şi Networm.Win32.Koobface.b, care atacă utilizatorii site-urilor de socializare Facebook şi MySpace, transformîndu-le acestora calculatoarele în sisteme care trimit mesaje spam în reţea fără ştirea proprietarului. Viruşii compun mesaje infectate care îi direcţionează pe utilizatori către site-uri unde, sub pretextul vizionării unui clip video, sînt îndemnaţi să îşi descarce o versiune nouă de Flash Player în care se ascunde de fapt virusul codesetup.exe.

FRAUDĂ. Şase site-uri sînt acuzate că ar fi vîndut bilete ilegitime sau inexistente pentru Jocurile Olimpice de la Beijing. În ciuda acţiunilor în justiţie iniţiate de Comitetul Olimpic Internaţional, unul dintre site-urile acuzate de fraudă continua ieri să vîndă bilete în mod ilegal, cu nu mai puţin de 2.150 de dolari preţul pentru un loc în tribune la ceremonia de deschidere.

×
Subiecte în articol: IT