x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

07 Aug 2008   •   00:00

IPHONE 3G IN ROMANIA. Versiunea 3G a iPhone-ului ajunge in Romania la 22 august, data la care va incepe sa fie comercializat de Orange in toate magazinele sale si intr-un numar de magazine ale partenerilor.



IPHONE 3G ÎN ROMĂNIA. Versiunea 3G a iPhone-ului ajunge în România la 22 august, data la care va începe să fie comercializat de Orange în toate magazinele sale şi într-un număr de magazine ale partenerilor. La miezul nopţii, evenimentul de lansare va avea loc în 6 magazine din ţară ale operatorului: Orange Concept Store din Bucureşti şi magazinele Orange din Iaşi (Bd. Anastasie Panu), Cluj (Bd. 21 Decembrie), Braşov (St. Mureşenilor), Timişoara (Bd. Republicii) şi Constanţa (Şos. Ştefan cel Mare). Începînd de joi, 7 august, clienţii îşi pot înregistra online pre-comanda pe site-ul operatorului. Detaliile referitoare la tarifele la care va putea fi cumpărat telefonul nu au fost încă anunţate. iPhone 3G a fost lansat la 11 iulie în 22 de ţări şi va fi prezent, pînă la sfîrşitul anului, în 70 de ţări.

REZULTATE. UPC România a pierdut circa 3% din baza de clienţi în perioada 30 iunie 2007-30 iunie 2008. Scăderea a fost cauzată exclusiv de divizia de servicii de televiziune, unde au fost pierdute 40.000 de contracte. Pe segmentele de internet şi telefonie, UPC a atras 80.400, respectiv 46.900 noi clienţi în această perioadă. Faţă de sfîrşitul primului trimestru, numărul de clienţi ai companiei a scăzut cu 9.700. La sfîrşitul lunii iunie, compania avea înregistrate 1,65 de milioane de abonamente.

Acuzaţi în cel mai mare furt informatic din SUA. Autorităţile americane au pus sub acuzare 11 persoane în cazul celui mai mare furt de identitate din istoria SUA, potrivit BBC. Acuzaţii ar fi pătruns în mod ilegal în sistemele informatice ale mai multor retaileri importanţi, au instalat programe care să le permită accesul la parole şi la informaţii legate de conturi şi au furat peste 40 milioane de numere de carduri de credit şi de debit. Informaţiile furate au fost stocate în servere situate în Statele Unite şi Europa. Acţiunea a fost caracterizată drept o conspiraţie internaţională, numai trei dintre cei acuzaţi fiind americani, restul fiind cetăţeni ucraineni, estonieni, chinezi şi din Belarus.

Un nou proiect în online. Fostul şef al televiziunii online Evo TV dezvoltă o nouă afacere pentru site-urile din România. Italics va produce şi va integra conţinut video original în site-urile autohtone. Publicul-ţintă al noii afaceri îl reprezintă trusturile media, pentru care informaţia preluată de pe marile agenţii va fi transformată într-un mod original şi integrată pe site-urile lor. Firma proaspăt înfiinţată aparţine unui fond de investiţii italian, care a lansat acest proiect cu o investiţie de circa 80.000 de euro, în special în partea tehnică.   

Un nou controller pentru jucători.
ASUS a lansat o telecomandă fără fir, Eee Stick, care prin conectarea la un computer translatează pe ecran mişcările mîinilor utilizatorilor. Senzorii de mişcare integraţi în Eee Stick permit operarea în trei moduri diferite: acţiuni 3D, ţintiri şi înclinări, potrivite pentru trei categorii de jocuri diferite. Dispozitivul include o telecomandă de Activare, una de Navigare şi un dispozitiv de conectare la computer pe unde radio care oferă o libertate de mişcare pe o rază de 10 metri. Teoretic, Eee Stick se poate folosi împreună cu orice PC. Dispozitivul, ce se poate conecta la ultraportabilele Eee PC, va rula cel mai bine în compania jocurilor special dezvoltate pentru acesta, fiecare pachet comercializat avînd încorporat astfel de aplicaţii.

×
Subiecte în articol: IT