x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

06 Sep 2008   •   00:00

6 septembrie 2008



MEMORII. Samsung a anunţat că ar putea achiziţiona compania SanDisk, care produce memorii flash, evaluată la 3,2 miliarde de dolari. Tranzacţia ar produce schimbări majore în industria memoriilor portabile, cea mai afectată companie urmînd să fie Toshiba. La rîndul său, SanDisk a transmis că "poartă conversaţii periodice cu mai multe companii, printre care şi Samsung, în legătură cu o serie de potenţiale oportunităţi de afaceri".

FABRICI. Dell ar putea vinde toate fabricile proprii de calculatoare în următoarele 18 luni, pentru a creşte profitabilitatea, potrivit unor surse citate de Wall Street Journal. În ultimele luni, compania americană a contactat constructori de computere care deţin fabrici şi produc sub contract cu marile grupuri din industria tehnologiei, încercînd să le ofere spre cumpărare propriile unităţi de producţie.

DDR2. Kingston a anunţat că este primul producător care lansează memorii de 800 MHz. Memoriile SO-DIMM HyperX PC2-6400 CL4 sînt livrate în kit-uri de 4 GB, fiind compatibile cu o gamă extinsă
de notebook-uri.

SOFTWARE. Sony Ericsson lansează kit-ul softului pentru telefonul Xperia X1 (Software Developer Kit-SDK) şi oferă dezvoltatorilor posibilitatea de a crea conţinut multimedia pentru acest telefon. Dezvoltatorii pot descărca gratuit SDK de la Windows Mobile pentru a produce o gamă largă de aplicaţii.

×
Subiecte în articol: IT