x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Alexandru Radescu    |    13 Sep 2008   •   00:00
Info

ECHIPAMENTE. Societatea Naţională de Radiocomunicaţii va organiza la 8 octombrie o licitaţie pentru achiziţionarea de echipamente de comunicaţii în valoare 19,39 milioane de euro.



ECHIPAMENTE. Societatea Naţională de Radiocomunicaţii va organiza la 8 octombrie o licitaţie pentru achiziţionarea de echipamente de comunicaţii în valoare 19,39 milioane de euro. “După achiziţionarea şi punerea în funcţiune a echipamentelor, compania va elibera benzile de frecvenţă 3,6-3,76 GHz în vederea utilizării acestora pentru furnizarea de servicii de telecomunicaţii şi introducerea de tehnologii precum WiMAXì, a declarat directorul general al SNR, Mircea Cazan, citat de Mediafax. În prezent, aceste benzi de frecvenţă sînt utilizate de SNR pentru retransmiterea programelor de radio şi televiziune. Noile echipamente vor fi folosite în acelaşi scop, dar SNR va primi o altă licenţă.

GADGET.
Microsoft va lansa în România Arc Mouse, un dispozitiv care beneficiază de tehnologie wireless 2.4 Ghz, cu o rază de acţiune de 9 metri şi un indicator cu durata de viaţă a bateriei. Microtransmiţătorul
se ataşează magnetic sub mouse.

SCANNER. Xerox lansează în România scanner-ul DocuMate 262i, echipat cu tehnologia Visioneer OneTouch pentru a scana documente către nouă destinaţii predefinite, configurabile. Rezoluţia optică a dispozitivului este de 600 dpi. Viteza de scanare ajunge pînă la 38 ppm mod simplex şi 76 ipm în mod duplex, la o rezoluţie de 200 dpi şi o adîncime de culoare de 48 biţi.

TEHNOLOGIE.
NVIDIA şi Opera Software au anunţat o colaborare în vederea îmbunătăţirii dispozitivelor mobile de navigare web (inclusiv smartphone). NVIDIA va include şi o versiune optimizată a browserului Opera 9.5 în pachetul de software preintegrat, destinat familiei Tegra, de tipul “computer-on-chipì pentru Windows Mobile şi Windows CE. Dispozitivele care încorporează echipamentul hardware NVIDIA Tegra şi browserul Opera vor fi disponibile în 2009.

×
Subiecte în articol: IT