x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Alexandru Radescu    |    16 Sep 2008   •   00:00
Info

16 septembrie 2008: LG a anunţat că succesorul KU990-Viewty, modelul KC910, va fi denumit Renoir. Terminalul cu ecran tactil va avea platformă GPS şi conectivitate Wi-Fi.

LICITAŢIE:Informatizare pentru şcoli
Intrarom a cîştigat licitaţia organizată de Ministerul Educaţiei, pentru dotarea cu laboratoare informatice a 8.191 de unităţi din învăţămîntul preuniversitar. Valoarea contractului se ridică la 122,48 milioane de euro. Intrarom va subcontracta 46% din valoarea totală a contractului către Siveco România. Companiile trebuie să furnizeze staţii de lucru, servere, laptopuri, echipamente multifuncţionale, videoproiectoare, aplicaţii software de bază, antivirus şi didactic, precum şi servicii de instalare şi instruire.


SPANIA:Operatori la tribunal
Vodafone cere daune în valoare de 670 de milioane de euro companiei spaniole de telecomunicaţii Telefonica, invocînd un abuz de poziţie dominantă pe piaţa din Spania.
Potrivit publicaţiei El Pais, acuzaţiile se referă la abuz de poziţie dominantă pe piaţa telefoniei mobile în perioada 1995-1999, situaţie care a afectat negativ afacerile companiei Airtel, deţinută de Vodafone. Grupul britanic a achiziţionat în 2000 Airtel, pentru a se extinde pe piaţa telecomunicaţiilor din Spania.


TELECOM: Celularul “Renoir”
LG a anunţat că succesorul KU990-Viewty, modelul KC910, va fi denumit Renoir. Terminalul cu ecran tactil va avea platformă GPS şi conectivitate Wi-Fi. Funcţionează în reţea HSDPA, are cameră foto de 8 MP, memorie internă şi slot-card, ecran cu diagonală de 3 inci (la fel ca la KU990-Viewty) şi vine pe piaţă în luna octombrie. Preţul nu a fost încă precizat de producătorul sud-coreean. Telefonul mai include caracteristici precum Dolby Mobile pentru muzică, playback DivX şi Xvid.


FOTO: DSLR cu 24,6 MP
Compania japoneză Sony a lansat o cameră foto DSLR cu o rezoluţie echivalentă cu cea a cadrului de film de 35 mm. Modelul Alfa 900 are senzor CMOS full-frame de 24,6 megapixeli. Cele două procesoare BIONZ contribuie la viteze mari de reacţie, permiţînd fotografiere continuă la cinci cadre pe secundă la rezoluţie maximă. Modelul beneficiază de stabilizatorul de imagine SteadyShot Inside, care oferă corecţia mişcărilor camerei pînă la patru trepte de expunere pentru toate obiectivele compatibile. Camera foto va fi disponibilă pe piaţă din luna octombrie la un preţ de 3.000 de dolari. Acest preţ nu include obiectivul.

×
Subiecte în articol: IT