x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Alexandru Radescu    |    18 Sep 2008   •   00:00
Info

18 septembrie 2008:Sony Ericsson a lansat un nou accesoriu bluetooth pentru şoferi, o alternativă pentru cei care nu doresc să-şi agaţe de ureche vreun dispozitiv.

Ordonanţă

Senatul a respins Ordonanţa de urgenţă privind acordarea de calculatoare elevilor din clasele a IX-a şi a X-a. Este vorba despre un proiect referitor la calculatoarele tip desktop şi folosirea acestora la domiciliu. Suma necesară pentru achiziţionarea de calculatoare, în anul 2008, se asigură de la bugetul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, prin deblocarea sumei de 644 de milioane de lei. Calculatoarele achiziţionate sînt înregistrate în evidenţele unităţilor de învăţămînt preuniversitar şi sînt predate beneficiarilor pe bază de proces-verbal. La sfîrşitul ciclului liceal, calculatoarele se restituie unităţii de învăţămînt, mai prevede ordonanţa. Forul decizional în privinţa acestui act normativ este Camera Deputaţilor.

 

Securitate

Sony, Axis si Bosch au format un parteneriat pentru dezvoltarea unui nou standard în industria de securitate menit să faciliteze schimbul de informaţii între echipamentele video IP. Open Network Video Interface Forum va fi definit printr-un protocol comun de schimb de informaţii între echipamentele video IP (din arii precum identificarea echipamentelor în reţea, vizualizare live, audio, metadata sau control şi telemetrie). Interfaţa ONVIF va permite interoperabilitatea între echipamentele video IP fără a ţine cont de producător.

 

Gadget

Sony Ericsson a lansat un nou accesoriu bluetooth pentru şoferi, o alternativă pentru cei care nu doresc să-şi agaţe de ureche vreun dispozitiv. Modelul Car Speakerphone HCB-108 se ataşează de parasolarul maşinii şi are o autonomie a bateriei de 25 de ore. Gadget-ul are o greutate de 93 de grame şi va fi disponibil pe piaţă din luna octombrie.

×
Subiecte în articol: IT