x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

02 Oct 2008   •   00:00
Info

LG lansează pe piaţa europeană modelul KP500, cu ecran complet tactil, dar echipat şi cu stylus.

CLASSMATEPC
Portugalia va furniza statului Venezuela un milion de modele de minicomputer ClassmatePC, dezvoltat de Intel. Portugalia produce aceste computere sub licenţă Intel şi tranzacţia face parte dintr-un contract complex în valoare de 3 miliarde de dolari. Potrivit BBC, computerele vor beneficia de o distribuţie Linux dezvoltată în Venezuela. Şi Portugalia a cumpărat ClassmatePC de la Intel, 500.000 de unităţi destinate copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani. ClassmatePC este un rival al minicomputerului X0 dezvoltat în cadrul proiectului One Laptop per Child (calculatoare pentru copii săraci).

 
TOUCHSCREEN
LG lansează pe piaţa europeană modelul KP500, cu ecran complet tactil, dar echipat şi cu stylus. Tastatura Qwerty tactilă apare în momentul în care telefonul este poziţionat orizontal, iar funcţia de rotire automată a ecranului repoziţionează orice imagine sau document, indiferent în ce poziţie este rotit terminalul. Totodată, LG KP500 oferă jocuri pe bază de senzori de mişcare care se pot juca prin rotirea, răsucirea sau înclinarea terminalului pentru o experienţă distractivă şi interactivă. Nu funcţionează în reţea UMTS, dar beneficiază de conectivitate EDGE, are o cameră foto de 3MP şi cântăreşte 89 de grame. Terminalul va fi disponibil în magazine spre sfârşitul lunii în curs. (Alexandru Rădescu)

 
GADGET DE LUX
Telecomanda universală de lux, Beo5, a fost dezvoltată pe baza unei soluţii furnizate de compania românească IP Devel. Gadgetul, fabricat de firma daneză de produse electronice de lux Bang & Olufsen, costă 2.000 de lei şi s-au vândut deja în România 150 de bucăţi. Telecomanda poate oferi controlul întregului sistem de acasă, de la sistemul audio video şi până la cel al luminii, draperiilor sau ferestrelor. Începând cu luna iunie, IP Devel este parte a companiei suedeze Enea. (A.R.)

 
SCANNER PDF
Xerox a lansat în România două echipamente care scanează documentele direct în format PDF sau către contul de e-mail. Modelul DocuMate 150 scanează la o viteză de 18 pag./min. şi transformă automat documentele în fişiere PDF în care pot fi căutate cuvinte-cheie.

×
Subiecte în articol: IT