x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

04 Oct 2008   •   00:00
Info

4 octombrie 2008:Garmin a lansat noua generaţie a seriei de dispozitive GPS, nuvi 2x5




Spionaj Skype
Compania Skype este acuzată că a permis autorităţilor chineze să îi spioneze pe utilizatorii săi. TOM-Skype, formată din Skype şi compania chineză de telecomunicaţii TOM Online, ar stoca schimburile de mesaje scrise între utilizatorii săi, pe baza unor filtre ca "Tibet" sau "Partidul Comunist", potrivit unui studiu publicat de cercetători canadieni. "TOM-Skype cenzurează şi înregistrează mesaje care conţin cuvinte-cheie sensibile, şi ar putea oferi o monitorizare mai selectivă", se arată în raportul grupului de cercetători din cadrul Citizen Lab, de la Universitatea din Toronto. Compania Skype s-a declarat joi "profund dezamăgită" de dezvăluirea datelor utilizatorilor săi, arătând că aceasta este o modificare adusă de partenerul său chinez.

Notebook
Lenovo a lansat în România noile notebook-uri ThinkPad: SL300/400 şi 500. Notebook-urile sunt echipate cu procesoare ce au la bază tehnologia mobilă  Centrino 2. Procesoarele oferă consum redus de energie, durată de viaţă mai lungă a bateriei, viteză superioară, precum şi capacităţi sporite în vederea securizării sistemelor. De asemenea, echiparea cu noile procesoare mobile Intel oferă posibilitatea configurării de la distanţă a notebook-urilor. ThinkPad SL400 şi SL500 sunt oferite pe piaţă începând cu preţul de 1.090 dolari + TVA, iar preţul pentru SL300 este de 1.150 dolari +TVA.

G-Pen
Genius a lansat în România tăbliţa grafică G-Pen 450. Dispozitivul include un creion electronic ale cărui două butoane pot fi setate precum cele ale unui mouse. Beneficiază de shortcut-uri pentru Office şi internet, funcţie handwriting pentru Messenger şi este dotat cu un program PenSuite care conţine Annotate All/Word, Pen Commander, PenMail, PenSigner şi PenPresenter.

GPS
Garmin a lansat noua generaţie a seriei de dispozitive GPS, nuvi 2x5. Noutăţile cu care vin pe piaţă modelele 265T, 265WT şi 275T sunt tehnologia wireless Bluetooth pentru apelare hands-free şi alertele de trafic. Datorită conectivităţii hands-free prin Bluetooth, dispozitivele îi ajută pe şoferi să apeleze şi să primească apeluri telefonice folosind microfonul şi difuzorul integrate. Prin funcţia auto time zone, ora va fi automat schimbată în timpul navigării peste un fus orar. Toate noile modele includ funcţia HotFix ce calculează automat şi stochează informaţii predictive de la sateliţi pentru o poziţionare mai rapidă a aparatului. Sistemele afişează, de asemenea, şi limitele de viteză pentru principalele drumuri. Nuvi 265T şi 265WT vor fi disponibile cu hărţile preîncărcate ale Americii de Nord. Nuvi 275T conţine hărţile detaliate pentru America de Nord şi Europa. Sistemele de navigare sunt disponibile cu ecrane de 4,3 şi 3,5 inci. În România aparatul va fi livrat cu Atlasul Digital al României, ediţia 2008, preîncărcat, opţional şi contra cost. (Alexandru Rădescu)

×
Subiecte în articol: IT